Gevelsteen terug in museumtuin

Op woensdag 24 juni jl. vond in de tuin van het Museum Gouda de onthulling plaats van een van de mooiste gevelstenen in Gouda, afkomstig van het Heilige Geestweeshuis aan de Jeruzalemstraat. Ze kreeg een plaats tegen de binnenste muur van de museumtuin, waar ze enkele jaren geleden door strenge vorst ernstige beschadigingen opliep. Na te zijn gerestaureerd kon de fraaie steen, die dateert uit 1603, dank zij de steun van het Bezemerfonds worden herplaatst. De gevelsteen is gemaakt door stadsbeeldhouwer Gregorius Cool.

• Cees Docter en Henny van Dolder

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…