Museum Jeugd Universiteit weer van start!

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen na de zomervakantie van 2015 voor de vierde keer meedoen met de MuseumJeugdUniversiteit. Echte experts geven colleges over leuke en interessante onderwerpen.

Tijdens het eerste college ‘Is het kunst of kitsch?’ hoor je wat een (kunst)veiling is en hoe die in zijn werk gaat. Heb jij een voorwerp waarvan je wil weten wat het voorstelt of wat het waard is, neem het dan mee!

Bij het tweede college ‘Weet jij wat plateel is?’ leer je alles over dit prachtig beschilderde aardewerk uit Gouda. Een plateelschilderes legt het uit.

Het derde college heet ‘Was Erasmus een allemansvriend?’ Erasmus was een van de belangrijkste schrijvers uit de Nederlandse geschiedenis. Hij schreef bijvoorbeeld het beroemde boek ‘Lof der zotheid.’ Veel mensen vonden dat geweldig, maar het leverde Erasmus ook vijanden op.

Tijdens het vierde college ‘Hoe word je kunstenaar?’ geeft een echte kunstenaar goede raad en je gaat ook zelf aan de slag. Schuilt er een echte kunstenaar in jou?

De colleges worden gegeven op:
zondag 13 september
zondag 11 oktober
zondag 15 november
zondag 13 december

De colleges starten om 11 uur en duren een uur. De collegereeks kost € 20,- per persoon.
Je kunt je aanmelden via www.museumjeugduniversiteit.nl.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @marcccti: De stillevens van Henk Helmantel in @museumgouda fungeren als zwarte gaten. Alle rumoer verdwijnt daarin. Wat blijft is de st…

RT @KateKatevents: Visited two wonderful exhibitions at @MuseumGouda . One on Pieter Pourbus and the other one with works by contemporary…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!