Arie Bouter wint publieksprijs!

Honderden bezoekers van Museum Gouda hebben de afgelopen weken een advies aan de directeur van het museum uitgebracht voor het doen van een kunstaankoop. De bezoekers konden kiezen uit recent werk van de 50 beste kunstenaars uit de regio Gouda, geëxposeerd in Le Salon 2015. De selectie van de kunstenaars lag in handen van een jury, bestaande uit medewerkers van Museum Gouda en de Firma Van Drie. In totaal zijn 1688 onderbouwde adviezen uitgebracht. Alle deelnemende kunstenaars hebben stemming gemaakt en stemmen verworven. Toch gingen uiteindelijk de meeste stemmen naar de torens van klei van Arie Bouter.

Arie Bouter is de beeldend buurman van Museum Gouda. Hij werkt al meer dan veertig jaar in zijn atelier Achter de kerk. Een bekende verschijning voor Gouwenaren en buitenlandse toeristen die gemakkelijk bij hem binnenstappen.
Hij maakt al jaren torens, in grootte variërend van 40 centimeter tot meer dan twee meter. De beeldenmaker noemt zijn torens: " gestolde monumenten...die van de hemel dromen. Een toren is voor mij een muur van stilte, een ochtend in de tijd."

Gerard de Kleijn: "Er zijn meer dan 100 stemmen uitgebracht op de torens van Arie Bouter. Het publiek vindt deze torens echt bij Gouda passen: ze zijn gemaakt van aarde, klei en ze reiken hoog naar de hemel. Museum Gouda noemt zich "museum tussen hemel en aarde", dus dat klopt wel.
Museum Gouda zal een toren aankopen, ter waarde van 2500 euro, en toevoegen aan de collectie. De toren komt in de Schatkamer van Museum Gouda te staan, in de buurt van het werk van Piet van Mook en Carla Rodenberg; ook kunstenaars, die net als Arie Bouter, het kunstklimaat in Gouda tientallen jaren positief beïnvloed hebben. Ik ben zeer blij met deze aanwinst."

• Links Gerard de Kleijn, rechts Arie Bouter.
  • The Tambles gaven een optreden in de museumtuin, bij de finissage Le Salon
  • Arjenne Vossepoel maakt innovatieprijs Firma van Drie bekend: Henri Boere wint!
  • Arie Bouter bij zijn toren in de tentoonstelling Le Salon 2015
  • Gerard de Kleijn maakt het spannend..... wie heeft er gewonnen?
  • Henri Boere bij zijn werk

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg