Memo Renovatie Klimaatinstallatie Museum Gouda

In opdracht van gemeente Gouda en in samenwerking met het museum, wordt in het vierde kwartaal van 2015 de bestaande klimaatinstallatie gerenoveerd. De huidige c.v. installatie en luchtbehandelingskast zijn 35 jaar oud en toe aan vervanging. De renovatie wordt uitgevoerd door de firma Breijer. De werkzaamheden kunnen gepaard gaan met enig ongemak voor de bezoekers.

De renovatie gaat gepaard met een asbestsanering in het ketelhuis van Museum Gouda. Dit ketelhuis bevindt zich in een afgesloten ruimte die alleen via de museumtuin bereikbaar is. In week 40 wordt een aanvullende inspectie verricht naar asbest in het ketelhuis door een daartoe gespecialiseerd bedrijf. Daarna wordt het asbest verwijderd volgens de voorgeschreven standaard procedures. Dit zal gebeuren door de mannen in de bekende witte pakken.

Na de asbestsanering start de renovatie. Tijdens de renovatie blijft het museum gewoon in bedrijf. Volgens de planning is de renovatie voor 1 januari 2016 geheel afgerond. Na 1 januari 2016 beschikt Museum Gouda over een eigentijdse klimaatinstallatie, waardoor het museum beter kan voldoen aan de voor collectiebeheer te stellen eisen.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Vanaf 17 februari in Museum Gouda: Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda! https://t.co/R3my65lpdb

RT @Teszelszky: #Another #archive chest for @onslies w. nice paper notes, c.1499, coll. @MuseumGouda #yayarchives https://t.co/j82mAfJGl8

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!