Masterclasses debatteren voor docenten

Debat en Erasmus

Tolerantie en de vrijheid van geweten zijn de grote thema’s van ‘nu’, maar werden vijf eeuwen geleden al besproken door Erasmus. Met zijn vernieuwende blik op de wereld was hij zijn tijd ver vooruit. Om ook jongeren te inspireren met de ideeën van Erasmus, organiseert Museum Gouda samen met IDEA NL een debatprogramma over Vriendschap.

Erasmus en vriendschap

Voor Erasmus was vriendschap het hoogste goed. Hij had een grote en innige vriendenkring en was voortdurend op reis om zijn vrienden te bezoeken. Ook onderhield hij zijn vriendschappen door intensieve briefwisselingen. Het liefst genoot Erasmus in klein gezelschap van vriendschap, tijdens een goed gesprek aan tafel: hét moment om elkaar uit de dagen in het gesprek en standpunten te toetsen. Hij was een meester in het debat.

Debatlessen en –competitie

In Museum Gouda krijgen docenten een training waarmee zij lessen gaan geven over de betekenis van vriendschap voor Erasmus. Hiermee zullen ze hun leerlingen laten nadenken over hun eigen vriendschappen: Hoe kan je een vriendschap onderhouden, wat zijn je verwachtingen van vriendschap, wanneer vind je jezelf een echte vriend? Leerlingen leren hierbij debatvaardigheden als kritisch luisteren en het opbouwen van argumenten. Tijdens de afsluitende competitie in het museum wordt duidelijk wie er het beste kan debatteren.

De masterclasses vinden plaats op 2, 9, en 16 februari 2016 van 16 tot 18 uur in Museum Gouda. Herman Pleij verzorgt de masterclass op 9 februari.

Kijk voor meer informatie in de bijgaande folder!

  • flyer Debatteren

Links


Downloads


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Vanaf 17 februari in Museum Gouda: Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda! https://t.co/R3my65lpdb

RT @Teszelszky: #Another #archive chest for @onslies w. nice paper notes, c.1499, coll. @MuseumGouda #yayarchives https://t.co/j82mAfJGl8

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!