Speelgoed in vriendenvitrine

In 2009 is Museum Gouda samen met de Vereniging van Goudse Museumvrienden gestart met een serie kleine tentoonstellingen in de zogenaamde ‘Vriendenvitrines’.
Deze tentoonstellingen worden samengesteld uit kunstwerken of andere voorwerpen die verzameld worden door de vrienden van het museum.

Van 9 november tot en met 6 januari 2015 zijn de vriendenvitrines gevuld met ontwerpen voor speelgoed van speelgoedontwerpers Rokus en Corry van Blokland Mobach. In de vitrines ziet u poppen, het zijn handgemaakte portretten van kinderen. Elke pop is uniek, met een eigen kapsel, kleding en schoenen. Ook de beren zijn uniek. Elke beer heeft een eigen karakter en kleur. Ze zijn gemaakt van eerlijke, duurzame mohairstoffen, hebben 5 draaigewrichten en ze zijn gevuld met houtwol en hebben een mooie bromstem.

Het houten speelgoed en de spellen zijn ontwerpen voor SIO, Speelgoed Industrie Overijssel. Dit is een kleine selectie van het speelgoed dat te zien was in Museum Gouda, in 2001: “Meer dan 40 jaar speelgoed ontwerpen en verzamelen”. Het werd de aanleiding om een meer permanente, digitale tentoonstelling te maken: www.rvbcvbm.nl.

RT @omd_gouda: Wij zoeken organisatietalenten met een warm hart voor Gouds erfgoed! Je kan als comitélid een bijdrage leveren aan educatie,…

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4