Lalla Golda met veiling afgesloten

Op 3 januari 2016 is de tentoonstelling Lalla Golda, een eerbetoon aan de Marokkaanse vrouwen in Gouda, afgesloten met een veiling.

Van de 70 Marokkaanse objecten op de veiling zijn er 66 verkocht.
Museum Gouda heeft op de veiling meegeboden en voegt een handgemaakte keramische emmer met zes ogen toe aan de eigen collectie.

Ook werk van de deelnemende Marokkaanse kunstenaars komt terecht in de Goudse Schatkamer: een foto van Lamya Choulli, verworven door de Vrienden van Museum Gouda en een schilderij van Rachida Chabani : “True bleu”.

De tentoonstelling Lalla Golda is bezocht door 7000 bezoekers. Honderden van deze bezoekers kwamen voor het eerst van hun leven in Museum Gouda. Ruim 200 kinderen bezochten de tentoonstelling in schoolverband.

Lalla Golda is een unieke tentoonstelling geweest in de geschiedenis van Museum Gouda. De tentoonstelling is opgezet door de stichting Boughaz, onder de inspirerende leiding van Chahid el Haddouti.

De opbrengst van de veiling (2.500 euro) wordt besteed aan een volgend project van de stichting Boughaz.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Er zijn nog kaarten voor de lezing van Josephina de Fouw vanavond om 20.00 uur (met excl. avondopenstelling tentoon… https://t.co/yMNaA8fSq9

RT @gouda_nieuws: Museum #Gouda In Museum #Gouda komt de geschiedenis van #Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!