Lalla Golda met veiling afgesloten

Op 3 januari 2016 is de tentoonstelling Lalla Golda, een eerbetoon aan de Marokkaanse vrouwen in Gouda, afgesloten met een veiling.

Van de 70 Marokkaanse objecten op de veiling zijn er 66 verkocht.
Museum Gouda heeft op de veiling meegeboden en voegt een handgemaakte keramische emmer met zes ogen toe aan de eigen collectie.

Ook werk van de deelnemende Marokkaanse kunstenaars komt terecht in de Goudse Schatkamer: een foto van Lamya Choulli, verworven door de Vrienden van Museum Gouda en een schilderij van Rachida Chabani : “True bleu”.

De tentoonstelling Lalla Golda is bezocht door 7000 bezoekers. Honderden van deze bezoekers kwamen voor het eerst van hun leven in Museum Gouda. Ruim 200 kinderen bezochten de tentoonstelling in schoolverband.

Lalla Golda is een unieke tentoonstelling geweest in de geschiedenis van Museum Gouda. De tentoonstelling is opgezet door de stichting Boughaz, onder de inspirerende leiding van Chahid el Haddouti.

De opbrengst van de veiling (2.500 euro) wordt besteed aan een volgend project van de stichting Boughaz.

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…