Paus schrijft aan Museum Gouda

Paus juicht Erasmustentoonstelling toe

In een uitgebreide brief richt Paus Franciscus zich tot de bezoekers van de tentoonstelling “Ik wijk voor niemand” in Museum Gouda.
De tentoonstelling is te zien van 6 februari tot 26 juni en gaat over de betekenis van Erasmus, in zijn tijd en in de huidige tijd.

De Paus feliciteert directeur en medewerkers van Museum Gouda met de tentoonstelling en vervolgt:

Citaat:
“De Paus bidt dat de tentoonstelling tot het inzicht zal leiden dat het christelijk geloof en het ware humanisme geen tegengestelde krachten zijn, maar dat ze beide ten dienste zijn van de menselijke waardigheid. Erasmus verkondigde als gelovige een authentiek humanisme in tijden van grote maatschappelijke verandering. Zo'n humanisme is in onze moderne tijd ook hoogst noodzakelijk. De moderne tijd wordt ook gekenmerkt door grote maatschappelijke veranderingen. De menselijke persoon die onze zorg en verzorging nodig heeft is van onschatbare waarde. Erasmus herinnert ons aan de noodzakelijke solidariteit met elkaar, aan de noodzaak van het overstijgen van tegenstellingen en conflicten en de zoektocht naar een nieuwe eenheid, pluriform en inspirerend waarbij de som meer is dan de delen. Solidariteit is een onontbeerlijk principe voor het vestigen van maatschappelijke vriendschap."

Museum Gouda zal de brief van de Paus opnemen in de tentoonstelling, waarin ook de verhouding tussen Erasmus en het Vaticaan aan de orde wordt gesteld. De brief van de Paus gaat rechtstreeks in op de cruciale vraag: Welke betekenis heeft het denkwerk van Erasmus voor het Europa van vandaag de dag.

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…