Lebbis aan de Tafel van Erasmus

Erasmus hield van een lekkere maaltijd en een goed glas wijn, maar ook van pittige discussies. Aan tafel wisselde hij van gedachten met geleerde vrienden over belangrijke thema’s. Daar werden vernieuwende ideeën geboren en getoetst. Het hart van de tentoonstelling en de plek om elkaar te ontmoeten is de Tafel van Erasmus. Hier kunt u van gedachten wisselen over de thema’s van Erasmus.
Elke dag tussen 12.30 en 16.30 uur is er een tafeldame of -heer aanwezig die het gesprek op gang brengt. Dat zijn onder meer dominee Kim Magnee, fotograaf en filosoof Jaap van den Berg, schrijver Marcel van den Tooren, cabaretier Patrick Nederkoorn, Herman Pleij en Hans Sibbel (Lebbis).

Op de website www.erasmus2016.nu vindt u bij Brieven, foto's en logboekfragmenten enkele fragmenten uit het logboek van deze tafeldames/-heren.
Op dezelfde website vindt u het overzicht van de maand bij: Tafel van Erasmus.

  • De Tafel van Erasmus, met cabaretier Lebbis op 12 februari 2016

Links


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Er zijn nog kaarten voor de lezing van Josephina de Fouw vanavond om 20.00 uur (met excl. avondopenstelling tentoon… https://t.co/yMNaA8fSq9

RT @gouda_nieuws: Museum #Gouda In Museum #Gouda komt de geschiedenis van #Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!