Cultuur in de Jeruzalemkapel: Expositie en muzikale improvisaties.

Onder de noemer 'Cultuur in de Kapel' initieerde kunstenaarscollectief 'Groep van zes' een serie concerten en exposities in de Jeruzalemkapel. Zondag 27 maart is er een nieuwe expositie te zien die muzikaal geopend wordt door Jaap en Ruben Mulder. Aanvang is 16.00 uur. De toegang bedraagt € 7,50 aan de deur.

Beeldend kunstenaar Henri Boere is in de ateliers van zijn collega kunstenaars van Groep van zes op zoek gegaan naar beelden die een relatie met elkaar hebben. Hij maakte een ‘bos van dingen die beter niet gezegd zijn’. Een arsenaal van stilte.
Jaap en Ruben Mulder zullen met improvisaties op de getoonde werken een extra laag toevoegen aan de beleving van de werken en de ruimte.

Jaap Mulder is een vermaard multi-instrumentalist met zijn wortels in Gouda. Hij is een van de oprichters van wereldmuziekorkest Di Gojim. Als klarinettist behoort hij tot de top van Europa en geeft regelmatig lezingen en workshops op conservatoria en muziekscholen. Jaap Mulder ontwikkelt muziektheatervoorstellingen op basis van wereldmuziek, maakt filmmuziek en heeft zich bij de ontwikkeling van de Nederlandstalige programma's van Di Gojim ontpopt als tekstschrijver en componist.
Ruben Mulder (1994) speelt sinds zijn 8ste jaar piano en heeft lessen gevolgd bij Sabina Karic en Peter Groeneboom. Hij componeert voor Mulder & Sons. Regelmatig begeleidt hij workshops en speelt solo op recepties en openingen.
www.digojim.nl

Programma Cultuur in de Kapel
Voor de komende maanden staan er nog meer activiteiten op het programma onder de noemer 'Cultuur in de Kapel'. Daaronder diverse exposities, en concerten in uiteenlopende genres. Meer informatie is te vinden op groepvanzes.blogspot.nl

Groep van zes
Groep van zes bestaat uit de Goudse kunstenaars Suzan Schuttelaar, Henri Boere, Paul Daelmans, Ruben van Veen, Jaap van den Berg en Mieke de Haan. Zij houden tot en met 30 juni atelier in de Jeruzalemkapel. Hun ateliers zijn geopend voor bezoek van donderdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur.
groepvanzes.blogspot.nl

• Jaap en Ruben Mulder

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg