Erasmus Symposium met mgr. Aldo Cavalli

De Katholieke Vereniging voor Oecumene organiseerde op 14 maart 2016 een Symposium in Museum Gouda over Erasmus.
Onder de aanwezigen waren diverse bisschoppen en een vertegenwoordiging van de protestantse kerken (PKN).
De apostolisch nuntius van Paus Franciscus , mgr. Aldo Cavalli, opende de bijeenkomst. Hij benadrukte de vrije geest van Erasmus.
Prof.dr. Peter Nissen schetste het wisselend beeld van Erasmus bij katholieken, protestanten en humanisten.

Onder de aanwezigen was er grote belangstelling voor de brief van paus Franciscus aan Museum Gouda ter gelegenheid van de tentoonstelling “Ik wijk voor niemand”. Paus Franciscus noemt in deze brief het humanisme “urgently needed today”.

In de wandelgangen van het Symposium werd de vraag opgeroepen of er een zaligverklaring van Erasmus verwacht mag worden.

• De apostolisch nuntius van Paus Franciscus , mgr. Aldo Cavalli

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…