Nieuw in de tentoonstelling Erasmus 'Ik wijk voor niemand'

Dankzij een bijzondere bruikleen van De Nederlandsche Bank kan Museum Gouda de “mascotte” van Erasmus in zilver laten zien. Het is een afbeelding van de Romeinse god Terminus.
De Vlaamse kunstenaar Massijs heeft in opdracht van Erasmus deze Terminus op een penning afgebeeld; een woeste kop op een grenssteen. Hier sta ik, ik wijk voor niets en niemand.
Erasmus heeft deze Terminus gekozen als zijn beeldmerk, nadat hij van een jonge vriend een gouden ring had gekregen met die Romeinse god . Massijs beeldde op de voorkant van de penning het gezicht van Erasmus af, en op de achterkant Terminus.
Van 21 april tot 26 juni is deze zilveren Terminus in de tentoonstelling “Ik wijk voor niemand” te zien.

Ook nieuw is de film in de Filmzaal: een compilatie van vijf lezingen in 21 minuten, over Vriendschap, Vrijheid, Grenzen, Moed en Verdraagzaamheid, door Herman Pleij, Désanne van Brederode, Paul Scheffer, Stine Jensen en James Kennedy.

  • Erasmuspenning - Quentin Massijs (1519): De Nederlandsche Bank

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @omd_gouda: Wij zoeken organisatietalenten met een warm hart voor Gouds erfgoed! Je kan als comitélid een bijdrage leveren aan educatie,…

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!