Laatste dag Erasmustentoonstelling

Vandaag 26 juni 2016 is de laatste mogelijkheid de tentoonstelling nog te bezoeken. Om 17.00 uur maakt directeur Gerard de Kleijn de balans op.

Duizenden bezoekers van binnen en buiten Gouda hebben de afgelopen maanden de weg naar Erasmus weten te vinden. Er was opvallend veel belangstelling uit Rotterdam en uit de noordelijke provincies. Meestal komen er meer vrouwen dan mannen af op een tentoonstelling. Echter, voor Erasmus was de belangstelling onder mannen even groot als onder vrouwen. Tot de meest opmerkelijke bezoekers behoorde een groep Chinese monniken en een groep Syrische vluchtelingen.

De grootste waardering in de tentoonstelling oogstte het Erasmusraam van Marc Mulders en de audiotour van Herman Pleij. Met het beëindigen van de tentoonstelling, is het Erasmusjaar in Gouda nog niet voorbij.
Op 2 september zal het Erasmusraam feestelijk worden overgedragen van Museum Gouda aan de Sint-Janskerk. De voorbereidingen daartoe starten reeds in juli.

Bovendien maakt Gerard de Kleijn op 26 juni het volgende bekend:
“Gouda en Erasmus zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In Museum Gouda willen we de komende jaren aan dat verbond blijvend aandacht besteden. Daarom gaan we in juli een Erasmuskamer inrichten. Hierin komen portretten van Erasmus te hangen, wordt de bibliotheek van Hans Trapman, kenner bij uitstek, getoond, komen er films, komt er een leestafel en wordt een originele, zilveren Erasmuspenning uit de 16e eeuw getoond. Ook de Goudafilm die bij de stadsmaquette getoond werd, blijft voorlopig te zien, want die werd zeer hoog door de bezoekers gewaardeerd. Bovendien komt er een nieuwe Erasmus brochure uit: “Ik ben een wereldburger.”

In totaal bezochten 22.000 bezoekers de tentoonstelling Erasmus ‘Ik wijk voor niemand’ in Museum Gouda.
Daarmee is de doelstelling ruimschoots gehaald. De bezoekers waardeerden de tentoonstelling met een ruime 8.

• De stadsmaquette met Goudafilm

Vanaf 17 februari in Museum Gouda: Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda! https://t.co/R3my65lpdb

RT @Teszelszky: #Another #archive chest for @onslies w. nice paper notes, c.1499, coll. @MuseumGouda #yayarchives https://t.co/j82mAfJGl8