Restauratie kamerscherm

In het Ruim – zaal 8 – van Museum Gouda hangt een kamerscherm geschilderd door Simon Klapmuts waarop het interieur van gebouw De Doelen aan de Lange Tiendeweg te Gouda is afgebeeld. Aan de wanden hangen de grote schutterstukken die tegenwoordig ook in het Ruim te zien zijn, samen met de pronkkast waarin de glazen van de Schutterij werden bewaard.
Dit kamerscherm geschilderd door Simon Klapmuts zal de komende maanden in delen worden gerestaureerd door Patricia Ortiz Esteller van The Art Clinic in Zoetermeer.
Deze restauratie is mogelijk dankzij bijdrages van het Restauratiefonds van de Vereniging van Goudse Museumvrienden en Ortec, partner van Museum Gouda.

• Kamerscherm 'Interieur van de krijgsraadkamer in het Doelengebouw, Gouda' Simon Klapmuts, olieverf op doek, circa 1764-1769

RT @omd_gouda: Wij zoeken organisatietalenten met een warm hart voor Gouds erfgoed! Je kan als comitélid een bijdrage leveren aan educatie,…

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4