Drukbezocht debat Gouda van 1562 tot 2062!

Fotograaf Hans Wilschut heeft Gouda op creatieve wijze in beeld gebracht in de tentoonstelling Gouda van 1562 tot 2017. Hij confronteert zijn fotowerken met werken uit onze collectie. De tentoonstelling heeft vier thema’s, zoals Strijd tegen het water en Monumentale gebouwen.

Bij deze twee genoemde thema's organiseerde Museum Gouda op 30 november een debat. Hierin werd in het eerste debat door debaters Wethouder Daphne Bergman, landschapsarchitect Eric Luiten en Peter Stutvoet van Stutvoet Monumenten Advies uitgediept hoe een historische stad als Gouda de toekomst in gaat, met alle uitdagingen in het verschiet op het gebied van duurzaamheid, infrastructuur, waterbeheer en monumentenbeheer.

Debaters Wethouder Rogier Tetteroo, voorzitter van het Gouds Watergilde Hans Suijs en Marco Kastelein van het Hoogheemraadschap van Rijnland hebben de strijd tegen het water onder de loep genomen.

Het debat werd geleid door Marcel van den Tooren. Ook fotograaf Hans Wilschut was aanwezig en vertelde over zijn tentoonstelling.
Na het zeer drukbezochte debat kon men de tentoonstelling bezoeken.

RT @MuseumGouda: #Fotowedstrijd Wie maakt de mooiste foto van en voor het museum? https://t.co/uHYFCSFkju #Goudavan1562tot2017 foto: @hansw

RT @cultura_hola: La exposición "Pieter Pourbus y los Maestros Olvidados" son una gran ocasión para visitar #Brujas. La muestra puede verse…