Kamerscherm Doelengebouw in ere hersteld

Museum Gouda heeft een uniek kamerscherm. Op het kamerscherm is het interieur zien van de krijgsraadkamer in het Doelengebouw (Tiendeweg) in Gouda. Het biedt een prachtige inkijk in het reilen en zeilen van het schuttersgilde rond 1765.

De schutters zitten aan twee lange tafels. Hun hoeden liggen op de stoelen tegen de achterwand. De schutterstukken aan de wanden zijn tot op de dag van vandaag te zien in Museum Gouda. Bij het raam hangt het prachtige schilderij van de krijgsraad van de Goudse schutterij, dat Ferdinand Bol in 1653 maakte. Ook de buffetkast in de hoek, voor de drinkglazen van de schutters, staat in het museum.

Het kamerscherm, dat is gemaakt door Simon Klapmuts, is weer bij de schutterstukken te bewonderen. De afgelopen maanden bracht restaurator Patricia Ortiz de kleurenpracht terug. Deze restauratie werd mede mogelijk gemaakt door The Art Clinic (Patricia Ortiz), Ortec en de Vrienden van Museum Gouda.

  • Het Kamerscherm van Simon Klapmuts

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!