Gouda bij Kaarslicht

13 december 2019
Kosten gratis
Tijd programma 15.00 - 21.00 uur

Tijdens Gouda bij Kaarslicht ben je van harte welkom in Museum Gouda. Het museum is 13 december gratis te bezoeken. Naast de vaste collectie zijn er twee tentoonstellingen te zien: 'Stilleven' en op de bovenverdieping 'Buiten schilderen'. Én we hebben een mooi en bovenal sfeervol activiteitenprogramma!

15.00-16.00 uur (Gasthuiskapel)

Het pas vijftienjarige Goudse breakdance- en hiphoptalent Nander de Bruin steelt de show met spectaculaire tricks, stoere moves, indrukwekkende freezes en acrobatische capriolen.

15.30-17.00 uur (zaal met Gouds plateel op de bovenverdieping)

Hugo Gastkemper, verhalenverteller en – bedenker, brengt ieder kwartier de mooiste verhalen. Over de aansteker, die in zijn glorietijd Kerstmis, langzaam leeg raakt. Over Caro de keukenprinses, die rijk is, maar zich niet zo voelt. Over Noorse nissen, een soort kabouters die onder de kerstboom op de Markt zitten. En speciaal voor kinderen vertelt Hugo graag over Rolf de torenhaan, die door de komst van een camera op de spits een beetje onrustig wordt.

16.00-17.00 uur (Ruim, zaal met de schuttersstukken)

Mannenkoorts zijn acht zingende mannen uit Den Haag. Vorig jaar waren ze voor het eerst in Gouda en vonden het een feestje! Ze zingen een mix van oude en moderne kerstnummers. De a capella zang wordt opgediend met pakkende choreografie en een randje roze humor.

17.00 – 18.00 uur (Gasthuiskapel)

Vocal band Music Unlimited creëert een intieme sfeer met akoestische kerstmuziek. Van een prachtig meerstemmig gezongen Silent Night tot het lekker swingende en vrolijke Sleigh Ride. De zeven muzikanten tellende vocal band heeft alle muziek zelf gearrangeerd, waardoor ieder liedje verrast. Kerstmuziek zoals je kerstmuziek nog niet eerder hebt gehoord!

13.00 - 17.00 uur (Maquettezaal) Ontdek het Gouda van 1562 en luister naar verhalen bij de Stadsmaquette.

19.45 – 20.45 uur (Gasthuiskapel)

Het Goudse popkoor Flexible Sound zingt pop- en jazznummers uit de vorige eeuw tot en met recente hedendaagse muziek onder leiding van Paul Chris van Strien. Geniet van verrassende harmonieën in de meerstemmige arrangementen.

19.45-20.45 uur (tentoonstellingszalen 4 t/m 7)

Ben Bijker noemt zichzelf ‘vrolijke ontregelaar’. Deze veelzijdige Gouwenaar laat u op bijzondere wijze de tentoonstelling Stilleven zien.

19.45-20.45 uur (zalen Buiten Schilderen)

Mannenkoorts (reprise van het middagconcert)