Museum Jeugd Universiteit | college 4 (VOL)

5 april 2020
Kosten20 euro voor 4 lessen
Tijd11.00 - 12.00 uur
Voor wie8 t/m 12 jaar

De Museum Jeugd Universiteit organiseert bijzondere kindercolleges. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de collectie en tentoonstellingen. Ook in Museum Gouda!

De serie colleges in Museum Gouda sluit aan bij de familietentoonstelling Cold Case Gouda (van 22 januari t/m 3 mei 2020). Bij archeologische opgravingen rond de Sint Janskerk zijn opvallend veel kinderskeletten gevonden. De grote vraag is: wat is er gebeurd? Stap in de wereld van archeologie en word zelf onderzoeker!

Les 4 (5 april) Hoe onderzoek je kleding in een Cold Case?

Na al die eeuwen zijn er vaak hooguit resten van kleding te vinden in de bodem. Maar daaruit kunnen archeologen nog van alles afleiden. Hoe doen ze dat? Dat legt Esther van den Brink van de Young Underground Professionals je haarfijn uit aan de hand van… spijkerbroeken?!

Expert: Esther van den Brink

Aanmelden is niet meer mogelijk (vol).