MuseumJeugdUniversiteit: Coole Wateren (college 2)

4 juli 2021
Kosten€ 20,00 voor 4 lessen
Tijdvanaf 09.45 uur
Voor wie?8 t/m 12 jaar

De MuseumJeugdUniversiteit organiseert bijzondere kindercolleges. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de collectie en tentoonstellingen. Ook in Museum Gouda!

Museum Gouda laat in Koele Wateren coole schilderijen zien met het thema 'water'. De colleges ‘Coole Wateren’ van de Museum Jeugd Universiteit gaan dan ook over water. Grijp je kans en verdiep je in Gouda en het water: toen, nu en in de toekomst. Ontdek alles over de tentoonstelling Koele Wateren. Stel je vragen aan de wetenschapper die scheepswrakken van oude schepen onderzoekt. Natuurlijk gaat het ook over de toekomst: staat Gouda in het jaar 2200 ècht onder water? En waarom is de plastic soep in onze oceanen niet zo lekker?

College 2: Gouda onder water?!
Door de veranderingen in het klimaat stijgt de zeespiegel. Staat Gouda in het jaar 2200 onder water? Hoe komt dat dan? Is er iets aan te doen? Claudia Wieners is klimaatwetenschapper aan de Universiteit van Utrecht. Ze vertelt je over de strijd van Nederland tegen het water: vroeger, nu en in de toekomst.