Welkom!

t/m19 oktober 2020

Wil je een bezoek brengen aan Museum Gouda? Reserveer dan eerst een ticket en tijdslot (i.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen):
Koop je ticket(s)

Welkom!
We mogen je weer met open armen ontvangen. Misschien anders dan je gewend bent, maar we doen er alles aan om je optimaal te laten genieten van onze mooie collectie en fraaie tentoonstellingen. Samen zorgen we ervoor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. Hieronder staan de belangrijkste maatregelen.

Plan je bezoek

• Toegangstickets zijn alleen online verkrijgbaar. Je kiest een dag en een tijdsslot. Per dag en per tijd is een bepaald aantal tickets beschikbaar. Zo voorkomen we dat er teveel mensen tegelijkertijd in het museum zijn en dat er een wachtrij ontstaat bij de entree (Achter de Kerk 14).
  • Dit geldt voor alle bezoekers. Ook als je gratis toegang hebt, bijvoorbeeld met de Museumkaart of voor kinderen t/m 17 jaar. Dit geldt ook voor andere passen die gratis toegang of korting geven zoals de CJP of Rotterdampas.
  • Neem de tickets geprint of op je smartphone mee naar het museum. Ook de Museumkaart en andere kortingskaarten en –passen moeten gecontroleerd worden, dus neem deze ook fysiek mee.
  • Koop hier je ticket(s)
  • Stel bij ziekteverschijnselen je bezoek uit. Het gaat hier om: verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden Celsius en/of benauwdheid.

In het museum:

• Er geldt een vaste looproute met eenrichtingsverkeer. Deze route start bij Ingang Achter de Kerk 14. Onze entree aan de Oosthaven is tijdelijk gesloten.
  • Om drukte bij de garderobe / lockers te vermijden, adviseren wij om zo min mogelijk jassen en tassen mee te nemen (geen rugzakken) die opgeborgen moeten worden.
  • Voor alle ruimtes geldt een maximum aantal personen. Het toegestane maximum staat bij de ingang van de ruimte aangegeven. Wacht zo nodig tot andere bezoekers de ruimte hebben verlaten. Voor het bezoek aan de tentoonstelling Stilleven staat maximaal 20 minuten. De apotheek in het museum en de kelder met de martelwerktuigen zijn tijdelijk gesloten.

Wij vragen je tijdens het bezoek:

• Om minimaal 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en van ons personeel.
  • Een mondkapje te dragen. Bedek neus, mond en kin.
  • Zoveel mogelijk je handen te wassen en gebruik te maken van de beschikbare desinfectiemiddelen.
  • De aanwijzingen van ons personeel op te volgen.

Wij wensen je een inspirerend bezoek aan ons museum!