Carla Rodenberg

Ze volgde haar opleiding aan de Academie voor beeldende Kunsten in Den Haag. Ze werkt al 50 jaar zowel vrij als in opdracht. Haar werk hangt in vele stadhuizen, universiteiten en paleizen van justitie.
Museum Gouda heeft een kleine, maar fijne tentoonstelling van haar werk ingericht.

In totaal worden er 20 werken van Carla Rodenberg geëxposeerd.
In de vitrines van zaal 4 is zilverwerk van Gerard Bakker, de levenspartner van Carla, opgesteld. Zijn werk geeft haar werk een extra schitter.

Gastcurator Fusien Bijl de Vroe, museumdirecteur Gerard de Kleijn en Carla Rodenberg zelf hebben de 20 werken geselecteerd. Het universiteitsmuseum van Groningen heeft het portret van Angus Maddison, hoogleraar Economische Sociologie, in bruikleen voor deze tentoonstelling afgestaan.

De werken zijn puur geselecteerd op schoonheid en op de combinatie met andere werken. Bloemen en portretten wisselen elkaar af en geven elkaar kleur. In zaal 4 hangt ook het Bruidje, prachtig.
In zaal 5 een zelfportret van Carla Rodenberg en een portret van Jan Schouten, ooit directeur van Museum Gouda. En een kleine reeks portretten van generaties Bakker. In zaal 6 hangen twee monumentale bloemstillevens, met het accent op “levens”. En in zaal 7 een proefdruk van het beroemde staatsieportret, een bruikleen van mevrouw Bijl de Vroe.

De tentoonstelling werd op 9 november 2012 geopend door de directeur van de Vereniging Rembrandt, Fusien Bijl de Vroe.

De tentoonstelling is voor het publiek te zien vanaf 10 november 2012 tot en met 6 januari 2013.

Een gedeelte van de tekst die Fusien Bijl de Vroe heeft uitgesproken op 9 november, tijdens de opening, is via onderstaande link te lezen.

• Annemiek

Uiterste inzenddatum 7 januari 2018! https://t.co/P1uY4zbkOD

Vanaf 17 februari 2018 in Museum Gouda: Pieter Pourbus. Meester-schilder. https://t.co/uhRWlJA2Xk