Carla Rodenberg

Ze volgde haar opleiding aan de Academie voor beeldende Kunsten in Den Haag. Ze werkt al 50 jaar zowel vrij als in opdracht. Haar werk hangt in vele stadhuizen, universiteiten en paleizen van justitie.
Museum Gouda heeft een kleine, maar fijne tentoonstelling van haar werk ingericht.

In totaal worden er 20 werken van Carla Rodenberg geëxposeerd.
In de vitrines van zaal 4 is zilverwerk van Gerard Bakker, de levenspartner van Carla, opgesteld. Zijn werk geeft haar werk een extra schitter.

Gastcurator Fusien Bijl de Vroe, museumdirecteur Gerard de Kleijn en Carla Rodenberg zelf hebben de 20 werken geselecteerd. Het universiteitsmuseum van Groningen heeft het portret van Angus Maddison, hoogleraar Economische Sociologie, in bruikleen voor deze tentoonstelling afgestaan.

De werken zijn puur geselecteerd op schoonheid en op de combinatie met andere werken. Bloemen en portretten wisselen elkaar af en geven elkaar kleur. In zaal 4 hangt ook het Bruidje, prachtig.
In zaal 5 een zelfportret van Carla Rodenberg en een portret van Jan Schouten, ooit directeur van Museum Gouda. En een kleine reeks portretten van generaties Bakker. In zaal 6 hangen twee monumentale bloemstillevens, met het accent op “levens”. En in zaal 7 een proefdruk van het beroemde staatsieportret, een bruikleen van mevrouw Bijl de Vroe.

De tentoonstelling werd op 9 november 2012 geopend door de directeur van de Vereniging Rembrandt, Fusien Bijl de Vroe.

De tentoonstelling is voor het publiek te zien vanaf 10 november 2012 tot en met 6 januari 2013.

Een gedeelte van de tekst die Fusien Bijl de Vroe heeft uitgesproken op 9 november, tijdens de opening, is via onderstaande link te lezen.

  • Annemiek

Links


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

En vanaf 17 februari Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda in Museum Gouda! https://t.co/u5MakqKtZZ

RT @PaulHAMabels: Op 16 februari opent grote expositie over de Gouds-Brugse schilder Pourbus in Museum Gouda. Met een prachtige catalogus w…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!