Barock Sommer orkest

Op zaterdag 23 februari zal in de Gasthuiskapel van museum Gouda het orkest “Barock Sommer” onder leiding van Simon Murphy een concert geven met als titel “Mozart, Haydn en nog verder”. Tijdens dit concert zal de klarinettist Arjan Woudenberg het klarinetconcert van Mozart spelen. Verder staan op het programma Sinfonia pastorale van Joseph Schmitt en Symfonie no. 102 van Joseph Haydn.

Barock Sommer is opgericht door enkele leden van het VU-kamerorkest uit Amsterdam in 2002. Zij wilden met Simon Murphy stijlbewust composities uit de barok en vroeg-klassieke tijd instuderen. Al tien jaar studeren ze nu tweemaal per jaar een periode met Murphy werken van bekende en onbekende componisten in. Hierbij hebben zij de speelstijl van Mozart, Haydn en Bach leren kennen, maar kwamen ook de zonen van Bach, de Mannheimse componisten en de componisten van het Haagse Hof Schmitt en Graaf aan bod.

Simon Murphy, dirigent en barokaltist, is specialist in de 18e-eeuwse symfonische muziek, in het bijzonder muziek uit Mannheim en het Haagse Hof in de Nederlanden. Hij heeft de New Dutch Academy opgericht, waarvan hij dirigent en artistiek leider is.

Het zaterdagmiddagconcert in museum Gouda, Oosthaven 9 Gouda begint om 15.00. Entree is 7 euro, maar houders van de museumjaarkaart, Rotterdampas, Vrienden van museum Gouda, Firma van Drie en jongeren onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen. Ter dekking van de onkosten is een vrijwillige bijdrage in de instrumentenkoffer aan het eind van het concert van harte welkom.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @okkibox: Grote overzichtstentoonstelling #HenkHelmantel van 24 februari t/m 17 juni 2018 in #MuseumGouda Er komt werk te hangen uit de…

RT @omd_gouda: Wij zoeken organisatietalenten met een warm hart voor Gouds erfgoed! Je kan als comitélid een bijdrage leveren aan educatie,…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!