Open Monumenten Dag

Tijdens Open Monumentendag 14 september 2013 is Museum Gouda gratis geopend. Kom genieten van muziek van Léman (11.30 - 13.30 en 15.30 uur) en Kunstpuntgouda (gehele dag) of ga op de foto met een historisch figuur in Het Ruim.

Het thema van Open Monumenten Dag is Macht en Pracht (18e eeuw). Museum Gouda heeft een prachtige 18e eeuwse plafondschildering die oorspronkelijk in het Admiraalshuis (Turfmarkt) heeft gezeten maar kort na de Tweede Wereldoorlog hier is aangebracht. Ontspan op het daar onderliggende matras en geniet van de schoonheid van deze schildering.

Tijdens Open Monumenten Dag (op zaterdag 14 september) heten - naast Museum Gouda - ook acht andere culturele instellingen (Bibliotheek Gouda, Filmhuis Gouda, Goudse Schouwburg, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, Kunstpuntgouda, Kunstuitleen Gouda Regio, Streekarchief Midden-Holland en het Verzetsmuseum Zuid-Holland) de bezoekers van harte welkom in Gouda, stad vol cultuur. De directeuren staan voor u klaar tijdens de open dagen in hun instellingen.

  • de plafondschildering uit de 18e eeuw
  • Museumdirecteur Gerard de Kleijn heet u op 14 september van harte welkom in het museum

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

En vanaf 17 februari Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda in Museum Gouda! https://t.co/u5MakqKtZZ

RT @PaulHAMabels: Op 16 februari opent grote expositie over de Gouds-Brugse schilder Pourbus in Museum Gouda. Met een prachtige catalogus w…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!