Sees Vlag

Vanaf 15 april 2014 is er in Museum Gouda een overzichtstentoonstelling van de graficus Sees Vlag te zien. De tentoonstelling duurt tot en met 15 juni 2014.

Sees Vlag werd in 1934 in Gouda geboren. Hij volgde de opleiding tekenen/schilderen aan de KABK in Den Haag. Als graficus is hij autodidact. Uit zijn omvangrijk oeuvre dat tussen 1960 en 2010 tot stand kwam worden ruim vijftig werken geëxposeerd: naast enkele olieverven, zeefdrukken en recente kleurpotloodtekeningen betreft dit voornamelijk linosneden.

Als graficus toont Sees Vlag zich technisch een ware meester. Hij hanteert de eliminatietechniek, waarbij een hoge oplage aan meerkleurendrukken op een voortreffelijke wijze uit één plaat wordt gesneden. De verstilde prenten, veelal in zachte pasteltinten, waarop steevast elk levend wezen ontbreekt, hebben landschappen en stadsgezichten als onderwerp.

Bekendheid verwierf Sees Vlag vooral door de Haagse stadsgezichten die door veel prominenten zijn verzameld. Tevens kreeg hij grote bekendheid door de zeefdrukken die hij maakte in opdracht voor o.m. Unicef, die van de prent “Vredespaleis” een wenskaart over de hele wereld verspreidde. Ook de prent“Huis ten Bosch” door de NVG onder meer aangeboden aan de koningin en burgemeesters van de grote steden verscheen in grote oplage. Voor de NS maakte hij zeefdrukken met afbeeldingen van gemalen in het Hollands polderlandschap die tussen 1970 en 2003 de wanden van de Intercity’s sierden.
Het werk is geliefd bij vele collectioneurs en is inmiddels opgenomen in de collectie van een groot aantal Nederlandse musea.

Het geëxposeerde werk in Museum Gouda is bijeengebracht door gastcurator Miep Vlag. De Tentoonstelling loopt tot en met 15 juni 2014.
Bij de tentoonstelling is een boek verschenen, te koop in de museumwinkel (ook te bereiken zonder entreeticket): Oosthaven 9.

De catalogus bij de tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Gifted Art, www.giftedart.nl
Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland

  • Sees Vlag
  • Gouda - De Kaaswaag, 2004, linosnede

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!