Inschrijfrondleiding: Gouds Plateel 29 mei

Elke maand worden er in Museum Gouda inschrijfrondleidingen georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Per keer staat een ander thema centraal. De rondleidingen duren een uur en worden verzorgd door een ervaren rondleider. Alle rondleidingen starten in het museumcafé. De rondleiding kost € 3 per persoon, naast de normale entreekosten.

Op 29 mei en op 30 mei is er - in het kader van de Goudse keramiekdagen - een rondleiding Gouds Plateel, deze rondleiding start om 14.00 uur.

Plateel is beschilderd aardewerk. Het decor of motief wordt met de hand op het plateel geschilderd. In het museum zijn topstukken te zien van Goudse Aardewerkfabrieken van weleer, zoals de Plateelbakkerij Zuid-Holland, Aardewerkfabriek Goedewaagen of de Plateelfabrieken Ivora, Zenith en Regina.

  • Dekselvaas - Jaap Gidding

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!