Gouda Waterstad: Verhaal op zaal over Het Ruim

In aansluiting op de activiteiten in de Museumhaven tijdens Gouda Waterstad, is er op 20 juni een gratis verhaal op zaal in Museum Gouda, waarbij de geschiedenis van het Catharina Gasthuis - en in het bijzonder - Het Ruim van Museum Gouda centraal staat. Het verhaal duurt elke keer zo’n 20 minuten en wordt gegeven door een ervaren rondleider. De verhalen worden verteld tussen 14.00 – 16.00 uur.
Ook is er die middag muziek in de museumtuin, gespeeld door Boreen.

Honderd jaar geleden sloot het Catharina Gasthuis haar deuren als ziekenhuis. Sinds ongeveer 1350 had zij als zodanig dienstgedaan. De rondleider vertelt wat er zich in de loop van de tijden in het Ruim heeft afgespeeld.

Het Verhaal op zaal is tussen 14.00 en 16.00 uur en is gratis. U betaalt wel de normale entreekosten. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.

Na uw bezoek aan het museum kunt u wandelend van Museum Gouda naar de Museumhaven, en ervaart u 400 jaar stads- en watergeschiedenis. In de luxe brochure met routekaart ‘Langs het water tussen Museum Gouda en Museumhaven’ hebben wij acht markante locaties langs de route geselecteerd. De brochure is in de museumwinkel te koop voor slechts € 2.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @gouda_nieuws: Museum #Gouda In Museum #Gouda komt de geschiedenis van #Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm…

RT @gouda_nieuws: Henk Helmantel – Geloof, Harmonie en stilte Henk Helmantel viert zijn 50-jarig kunstenaarschap in 2018 in #Gouda, #Gorsse

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!