Lezing Herman Pleij over Vriendschap

UITVERKOCHT*

Lezing Herman Pleij: ”Wat is er verheugender dan toegenegen vrienden te bezitten?"

In zeven lezingen worden onderwerpen uitgediept die ook in de Erasmus tentoonstelling aan de orde worden gesteld. Alle lezingen krijgen een uitspraak van Erasmus mee als trigger. De zeven onderwerpen zijn:

Vriendschap
Vrije woord
Erasmus en Europa
Moed
Verdraagzaamheid
Erasmus en het Nieuwe Testament
Erasmus en de Islam

Op 11 februari is de lezing van Prof. dr. Herman Pleij over VRIENDSCHAP (”Wat is er verheugender dan toegenegen vrienden te bezitten?").

Pleij is historicus en gastcurator van de tentoonstelling. Een van zijn publicaties: Erasmus en het poldermodel. Hij spreekt over de waarde die Erasmus hechtte aan Vriendschap. Hoeveel waarde hechten wij daar tegenwoordig nog aan? Erasmus: ”Wat is er verheugender dan toegenegen vrienden te bezitten?"

De lezing van Herman Pleij is op 11 februari om 20.00 uur in het Ruim van Museum Gouda, ingang Oosthaven 9. Exclusief voor de bezoekers aan de lezing: het is mogelijk om voorafgaand aan de lezing de tentoonstelling "Ik wijk voor niemand" te bezoeken (vanaf 19.00 uur).

De kosten voor één lezing zijn 20 euro.U kunt tot 5 februari 2016 kaarten reserveren via aanmelden@museumgouda.nl. Na aanmelding krijgt u een bevestiging met informatie over de betaling. Na 5 februari kunt u alleen op de avond zelf kaarten kopen bij de kassa Achter de Kerk. Kijk op de website of er nog plaatsen beschikbaar zijn.

* De lezing van Pleij is helaas uitverkocht.


Mensen die Herman Pleij toch over Erasmus willen spreken, kunnen hem aan de Tafel van Erasmus in Museum Gouda treffen op de zondagmiddagen 28 februari, 27 maart, 24 april, 29 mei, 26 juni, tussen 12.30 en 16.30 uur.

  • Foto: Sander Heezen

Links


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!