Lezing Stine Jensen: ‘Ik wijk voor niemand’

UITVERKOCHT

In zeven lezingen worden onderwerpen uitgediept die ook in de tentoonstelling aan de orde worden gesteld. Alle lezingen krijgen een uitspraak van Erasmus mee als trigger. De zeven onderwerpen zijn:

Vriendschap
Vrije woord
Erasmus en Europa
Moed
Verdraagzaamheid
Erasmus en het Nieuwe Testament
Erasmus en de Islam

Op 10 maart 2016 is de lezing van Dr. Stine Jensen over MOED ("Ik wijk voor niemand").

Stine Jensen is filosofe en publiciste. Een van haar publicaties is ‘Dus ik ben.’

Erasmus verkoos geen partij te kiezen. Hij koos niet voor de oppositie van Luther. Hij koos ook niet voor het pluche van de paus. Was het lafheid of was het moed ? Wat betekent ‘moed’ in een gepolariseerde tijd? Erasmus: “Ik wijk voor niemand.”

De lezing van Stine Jensen is op 10 maart om 20.00 uur in het Ruim van Museum Gouda, via ingang Achter de Kerk 14. Exclusief voor de bezoekers aan de lezing: het is mogelijk om voorafgaand aan de lezing de tentoonstelling "Ik wijk voor niemand" te bezoeken (vanaf 19.00 uur).

De kosten voor één lezing zijn 20 euro. U kunt tot 5 februari 2016 kaarten reserveren via aanmelden@museumgouda.nl. Na aanmelding krijgt u een bevestiging met informatie over de betaling. Na 5 februari kunt u alleen op de avond zelf kaarten kopen bij de kassa Achter de Kerk. Kijk op de website of er nog plaatsen beschikbaar zijn.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @gouda_nieuws: Museum #Gouda In Museum #Gouda komt de geschiedenis van #Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm…

RT @gouda_nieuws: Henk Helmantel – Geloof, Harmonie en stilte Henk Helmantel viert zijn 50-jarig kunstenaarschap in 2018 in #Gouda, #Gorsse

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!