Zotte Zaterdag 2016 (tijdens Rabobank Kidsweek)

Met het Erasmusjaar 2016 nog in volle gang, organiseert Museum Gouda diverse activiteiten op Zotte Zaterdag 15 oktober 2016, voor jong en oud.

Om 13.30 uur leest Marleen van Lanen voor uit haar boek ‘Tikkie terug, de tijdreis van Bas’. In het door haar geschreven en geïllustreerde kinderboek maken kinderen (en hun ouders) op speelse wijze kennis met de beroemde Erasmus.

Van 14.00 tot 15.00 uur is er een rondleiding voor volwassenen: ‘Erasmus en het humanisme’. Deze inschrijfrondleiding behandelt diverse collectiestukken die met Erasmus te maken hebben. Voor deze rondleiding kan men inschrijven via rondleidingen@museumgouda.nl.

Vanaf 14.00 uur kunnen kinderen en volwassenen - vanaf 8 jaar - meedoen met het levensgrote Erasmusganzenbordspel: de kinderen zijn zelf de pionnen! Om 15.30 uur tenslotte, is er weer een voorleessessie.

Om 15.30 uur tenslotte, is er weer een voorleessessie ‘Tikkie terug, de tijdreis van Bas’.

Verder is het mogelijk om verkleed als Erasmus op de foto te gaan bij de selfieopstelling ‘Ik ben Erasmus’. De activiteiten vinden plaats in het Ruim van Museum Gouda. De rondleiding start in de foyer, Achter de Kerk 14.

Maar er is meer Erasmus in Museum Gouda: onlangs is de Erasmuskamer geopend; met portretten, films, boeken en een leestafel. Bij de stadsmaquette draait de Goudafilm over het leven van Erasmus. En ook de ezel van Erasmus graast door in de museumtuin.

Het museum is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De entreekosten zijn € 9, met Museumkaart gratis. Kinderen vanaf 5 jaar betalen € 3. Voor de rondleiding geldt een toeslag van € 3.

• Marleen van Lanen leest voor uit haar boek

Uiterste inzenddatum 7 januari 2018! https://t.co/P1uY4zbkOD

Vanaf 17 februari 2018 in Museum Gouda: Pieter Pourbus. Meester-schilder. https://t.co/uhRWlJA2Xk