Lezing Anne van Oosterwijk - Meekijken met Pourbus

Tijdens de tentoonstelling Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda presenteert Museum Gouda een divers lezingenprogramma over de kunstenaar en zijn werk. De lezingen starten om 20.00 uur.
Vanaf 19.00 uur kunt u de tentoonstelling bezoeken tijdens de exclusieve avondopenstelling.

Meekijken over de schouder van de meester

Van Pourbus zijn behoorlijk wat tekeningen bewaard, die in een aantal gevallen verbonden kunnen worden met schilderijen die nog bestaan. Studie naar de tekeningen en schilderijen kan aangevuld worden met onderzoek van de ondertekening door gebruik te maken van de techniek infraroodreflectografie. Recent werd het oeuvre van Pourbus systematisch bestudeerd met deze methode, dit heeft veel nieuwe informatie over zijn werkmethoden en zijn leertijd aan het licht gebracht. Anne van Oosterwijk, conservator van het Groeningemuseum in Brugge neemt u mee in deze ontdekkingen.

Locatie: Museum Gouda, ingang Oosthaven 9

Kosten lezingen:

U kunt per lezing een los entreebewijs kopen of een voordelig passe-partout voor 7 lezingen. De bedragen zijn inclusief een bezoek aan de tentoonstelling op de avond van de lezing.

Los entreebewijs

De kosten voor een lezing bedragen €15,00. U kunt tot twee weken voorafgaande aan de lezing een kaart reserveren via aanmelden@museumgouda.nl
Na aanmelding ontvangt u informatie over de betaling.
Na deze twee weken kunt u alleen op de avond zelf kaarten kopen bij de kassa aan de Oosthaven 9. Kijk op de website of er nog kaarten zijn.

Passe-partout

Voor een passe-partout van 7 lezingen betaalt u slechts €80, -. Dit passe-partout is te reserveren tot donderdag 22 februari 2018 via
aanmelden@museumgouda.nl
Na aanmelding krijgt u een bevestiging met informatie over de betaling.

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg