Uitgeleend

Museum Gouda leent regelmatig werk uit aan bevriende musea in binnen- en buitenland. Meestal voor een periode van vier maanden en als onderdeel van een bijzondere tentoonstelling. Zo krijgt onze collectie een nog groter publiek. Museum Gouda onderschrijft de uitgangspunten ‘Slimmer lenen’ van de Museumvereniging.


In de tentoonstelling: 'Tussen twee vuren: het neutrale Nederland tijdens de Grote Oorlog.' in Museum Huis Doorn is van 4 september 2014 t/m 30 september 2018 een gelegenheidswandbord ter herinnering aan het slachtverbod in 1918, van Plateelfabriek Ivora te Gouda, te zien.


Voor de tentoonstelling Rumoer in de stad. De schilders van tachtig in het Gemeentemuseum Den Haag is het schilderij de gezusters Arntzenius van W.B. Tholen uitgeleend.
De tentoonstelling is daar te zien van 5 april t/m 5 november 2017

Het ‘Portret van Koningin Beatrix’ geschilderd door Carla Rodenberg is tijdelijk verwijderd uit de Schatkamer.
Het is in bruikleen gegeven aan Museum Jan Cunen in Oss voor de tentoonstelling ‘Vrouwen van Oranje - Portretten van vijf koninginnen’ (30 september 2017 t/m 14 januari 2018).

De krijgsraad der Goudse schutterij onder leiding van kolonel Govert Suijs van Ferdinand Bol is tijdelijk verwijderd uit het Ruim. Het is in bruikleen gegeven aan het Amsterdam Museum voor de tentoonstelling Govert Flinck en Ferdinand Bol - Rembrandts meesterleerlingen.' (13 oktober 2017 t/m 18 februari 2018)

In oktober gaan twee altaarstukken van Pieter Pourbus naar het Groeningemuseum in Brugge voor de tentoonstelling ‘Pieter Pourbus en de vergeten meesters.’ (12 oktober 2017 t/m 21 januari 2018).

  • Gelegenheidswandbord ter herinnering aan het slachtverbod in 1918, Plateelfabriek Ivora, Gouda, aardewerk, 1918
  • Carla Rodenberg - Portret van Koningin Beatrix
  • Pieter Pourbus - De verkondiging aan Maria
  • W.B. Tholen - De gezusters Arntzenius
  • Ferdinand Bol - De krijgsraad der Goudse schutterij onder leiding van kolonel Govert Suijs

Links


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @andzwe: W.B. Tholen - The Arntzenius Sisters / De Gezusters #Tholen #ArntzeniusSisters #Gezusters #Dutch #painting #art #MuseumGouda #r

RT @HeleendeWinter: Duitse reisorganisaties maakten vandaag kennis met #Gouda #Sintjan #stroopwafels #GoudseWaag #@MuseumGouda @bwgouda201

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!