Bosboom

Museum Gouda heeft op de veiling van Christie’s in Amsterdam een werk van Johannes Bosboom (1817- 1891) aangekocht. Het is het tweede werk van Bosboom dat Museum Gouda nu bezit.

Het schilderij stelt het Stadhuis van Gouda voor, in de avondzon.
Het schilderij is eenmaal geëxposeerd geweest in het Rijksmuseum Twente (1946), maar verder voor het grote publiek nooit te zien geweest.
Bosboom heeft het Goudse Stadhuis liefdevol neergezet op de Markt; een paar inwoners en handelaren zijn op de voorgrond te zien.

“Zodra het schilderij in Gouda arriveert, zullen we het laten zien in zaal 5”, aldus directeur Gerard de Kleijn. ”Het werk past helemaal in onze stadscollectie. Bosboom heeft niet naar de feiten geschilderd, maar het Stadhuis geschilderd zoals hij het zich herinnerde. Het Stadhuis oogt daarom nog feeerieker dan het al is. Ik vermoed dat de Gouwenaren blij zijn met deze aanwinst.”


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!