Bosboom

Museum Gouda heeft op de veiling van Christie’s in Amsterdam een werk van Johannes Bosboom (1817- 1891) aangekocht. Het is het tweede werk van Bosboom dat Museum Gouda nu bezit.

Het schilderij stelt het Stadhuis van Gouda voor, in de avondzon.
Het schilderij is eenmaal geëxposeerd geweest in het Rijksmuseum Twente (1946), maar verder voor het grote publiek nooit te zien geweest.
Bosboom heeft het Goudse Stadhuis liefdevol neergezet op de Markt; een paar inwoners en handelaren zijn op de voorgrond te zien.

“Zodra het schilderij in Gouda arriveert, zullen we het laten zien in zaal 5”, aldus directeur Gerard de Kleijn. ”Het werk past helemaal in onze stadscollectie. Bosboom heeft niet naar de feiten geschilderd, maar het Stadhuis geschilderd zoals hij het zich herinnerde. Het Stadhuis oogt daarom nog feeerieker dan het al is. Ik vermoed dat de Gouwenaren blij zijn met deze aanwinst.”

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…