Gevallen engel weer terug

De gevallen engel, een schilderij van de Fransman Odilon Redon, is terug in Gouda. Het schilderij is ruim twee jaar op reis geweest. Vanaf 9 mei is het topstuk weer te zien in de vaste collectie van het museum: de Franse School van Barbizon, op de bovenste verdieping.

Museum Gouda gaf het schilderij in het voorjaar van 2011 in bruikleen aan de Galeries Nationales du Grand Palais in Parijs.
Daarna reisde het schilderij door naar een tentoonstelling in het Musée Fabre in Montpellier. En het afgelopen jaar is het schilderij te zien geweest in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, als onderdeel van de tentoonstelling “De Collectie Verrijkt”.

Vanaf 9 mei 2013 is het schilderij gelukkig weer te zien in Museum Gouda.
“De gevallen engel” maakt al 50 jaar onderdeel uit van de collectie van Museum Gouda en wordt beschouwd als een van de topstukken. Het is niet voor niets dat het topstuk zo gewaardeerd wordt door Europese musea.

Odilon Redon schilderde het werk vlak na de Frans-Duitse oorlog (1871).

Gerard de Kleijn: ”Ik ben heel blij dat onze Engel weer veilig geland is in Gouda. Dit schilderij is echt een icoon van Museum Gouda. De engel staat op de cover van ons Topstukkenboek en hangt aan onze gevel Achter de kerk. Museum Gouda is het museum ‘tussen hemel en aarde”, en op dit schilderij is dat de witte wolk en die bruine modder. Het is heel goed dat duizenden mensen buiten Gouda de afgelopen twee jaar het schilderij hebben kunnen zien, maar ik ben ook blij dat het schilderij nu weer thuis is.”

  • De Gevallen engel - Odilon Redon

Downloads


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Er zijn nog kaarten voor de lezing van Josephina de Fouw vanavond om 20.00 uur (met excl. avondopenstelling tentoon… https://t.co/yMNaA8fSq9

RT @gouda_nieuws: Museum #Gouda In Museum #Gouda komt de geschiedenis van #Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!