Vooruitblik Henri Fantin-Latour

Vanaf 26 oktober 2013 tot en met 30 maart 2014 zijn er 60 schilderijen van de Franse kunstenaar Henri Fantin-Latour (1836-1904) in Museum Gouda te zien. Museum Gouda toont het eerste overzicht van deze gevoelige kunstenaar in Nederland.

Het wordt een tentoonstelling met intieme portretten, rijke stillevens en dromerige taferelen. Met bruiklenen uit o.a. Musée d’Orsay Parijs en het Rijksmuseum Amsterdam.

In de tentoonstelling zullen wel vijftien stillevens met bloemen van Fantin-Latour te zien zijn. Het accent zal liggen op Fantin’s ‘fluwelen touch”, zijn tedere weergave van de kwetsbare bloemen.
Zijn kleurgebruik is warm en ingetogen. Hij legt als schilder de broze pracht van bloemen vast. De stillevens zijn afkomstig uit musea in Reims, Parijs, Otterlo en Amsterdam. Vooral in Engeland heeft Fantin-Latour heel veel bekendheid gekregen onder particuliere verzamelaars met zijn bloemstillevens. Rozen, anjelieren, viooltjes, margrieten, seringen, gladiolen; waarschijnlijk allemaal geplukt in zijn eigen tuin en vervolgens geschilderd in zijn atelier.

In de museumtuin staan de naar de schilder vernoemde rozen al te groeien. Maar ook een voorproefje van zijn werk is dankzij een bruikleen van Simonis & Buunk uit Ede nu al te zien in Museum Gouda: Rozen in een recht glas (1872).

  • rozen in recht glas, collectie Simonis en Buunk, Ede

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @okkibox: Grote overzichtstentoonstelling #HenkHelmantel van 24 februari t/m 17 juni 2018 in #MuseumGouda Er komt werk te hangen uit de…

RT @omd_gouda: Wij zoeken organisatietalenten met een warm hart voor Gouds erfgoed! Je kan als comitélid een bijdrage leveren aan educatie,…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!