Staatsieportret Beatrix in Museum Gouda

Burgemeester Cremers van Waddinxveen overhandigde op 7 oktober het officiële staatsieportret van Koningin Beatrix aan directeur Gerard de Kleijn van Museum Gouda. Het staatsieportret is geschilderd door de Goudse Carla Rodenberg, bekend van haar bloemstillevens en portretten. Het gemeentebestuur van Waddinxveen nam destijds het initiatief tot een opdracht voor dit staatsieportret. Koningin Beatrix was ervan gecharmeerd.

Vanwege haar troonsafstand zijn alle staatsieportretten van Koningin Beatrix verwijderd uit de stadhuizen en andere openbare gebouwen. Ook het origineel, dat altijd in het stadhuis van Waddinxveen heeft gehangen.

Directeur Gerard de Kleijn is verheugd over de bruikleen. Ook burgemeester Schoenmaker van Gouda, aanwezig bij de overhandiging, stelt de geste van de gemeente Waddinxveen zeer op prijs.

Het portret is komend jaar te zien in de Schatkamer van Museum Gouda, waar meer werk van Carla Rodenberg te zien is.

• Gerard de Kleijn, met burgemeesters Schoenmaker (Gouda) en Cremers (Waddinxveen)

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…