Staatsieportret Beatrix in Museum Gouda

Burgemeester Cremers van Waddinxveen overhandigde op 7 oktober het officiële staatsieportret van Koningin Beatrix aan directeur Gerard de Kleijn van Museum Gouda. Het staatsieportret is geschilderd door de Goudse Carla Rodenberg, bekend van haar bloemstillevens en portretten. Het gemeentebestuur van Waddinxveen nam destijds het initiatief tot een opdracht voor dit staatsieportret. Koningin Beatrix was ervan gecharmeerd.

Vanwege haar troonsafstand zijn alle staatsieportretten van Koningin Beatrix verwijderd uit de stadhuizen en andere openbare gebouwen. Ook het origineel, dat altijd in het stadhuis van Waddinxveen heeft gehangen.

Directeur Gerard de Kleijn is verheugd over de bruikleen. Ook burgemeester Schoenmaker van Gouda, aanwezig bij de overhandiging, stelt de geste van de gemeente Waddinxveen zeer op prijs.

Het portret is komend jaar te zien in de Schatkamer van Museum Gouda, waar meer werk van Carla Rodenberg te zien is.

  • Gerard de Kleijn, met burgemeesters Schoenmaker (Gouda) en Cremers (Waddinxveen)

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!