Prinses Margriet opende tentoonstelling Fantin-Latour

Vertegenwoordigers van twintig musea uit binnen- en buitenland, nationale cultuurfondsen, particuliere verzamelaars, schrijvers, musici en kunstenaars waren aanwezig toen HKH prinses Margriet op 25 oktober de tentoonstelling “Dromen op doek” opende in Museum Gouda. In de tentoonstelling zijn meer dan zestig schilderijen van de Franse schilder Henri Fantin-Latour te zien. Hij is de schilder van de intieme portretten, de gevoelige bloemstillevens, de dromerige taferelen. Grote en kleine meesterwerken. Zijn “Charlotte” was voor het laatst tijdens de Wereldtentoonstelling van 1883 in Amsterdam te zien.

De tentoonstelling “Henri Fantin-Latour. Dromen op doek” is open voor het publiek op alle dagen van de week, behalve maandag. Van 26 oktober 2013 tot 30 maart 2014.

Aanleiding voor de tentoonstelling is een klein meesterwerk dat in het bezit is van Museum Gouda zelf. Voor de tentoonstelling zijn daar nu zestig schilderijen aan toegevoegd, afkomstig van vele musea en particuliere verzamelaars. Behalve de schilderijen van Fantin-Latour, zijn er in Museum Gouda tegelijkertijd ook zestig schilderijen van Hollandse en Franse tijdgenoten van Fantin te zien.

• Aankomst Prinses Margriet, foto: Frits Muller
  • Bloemenmeisje bereidt de bloemenmodeshow voor tijdens de opening, foto Martin Droog
  • Arthur Japin draagt voor tijdens opening Fantin-Latour, foto: Frits Muller
  • Prinses Margriet in het kinderatelier, foto: Frits Muller