Wederom nieuwe Fantin-Latour in tentoonstelling Museum Gouda

Een particulier uit Rotterdam heeft deze week een schilderij van Fantin-Latour in bruikleen gegeven aan Museum Gouda. Dit is het tweede schilderij dat ná de opening kan worden toegevoegd aan de tentoonstelling. Het schilderij, getiteld ‘Inspiratie’ (1892) is vanaf 9 december 2013 te zien in het museum.

Begin 2013 deed Museum Gouda een oproep aan particuliere verzamelaars die werken van Fantin-Latour in privé bezit hebben. Een aantal van deze werken is in de tentoonstelling Henri Fantin-Latour – Dromen op doek opgenomen. Nog steeds reageren particuliere verzamelaars op de mogelijkheid om hun bezit te laten exposeren gedurende de tentoonstelling Dromen op doek.

‘Inspiratie’ is afkomstig uit familiebezit, en de eigenaren hebben het schilderij graag om zich heen. Toch leenden ze het schilderij voor deze gelegenheid uit: “Wij waren zo enthousiast over ‘Dromen op Doek’ dat wij ook onze Fantin beschikbaar wilden stellen. Musea hebben het al moeilijk genoeg en wij helpen graag!”

Het schilderij wordt voor de duur van de tentoonstelling toegevoegd aan de verzameling werken in particulier bezit. Het totaal hiervan komt nu op 13 werken.

De werken zijn tot 30 maart 2014 in Museum Gouda te zien en vormen een onderdeel van de tentoonstelling ‘Dromen op doek’, die nu in totaal 64 schilderijen van Fantin-Latour bevat.

• Inspiratie

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…