Samenwerking Driestar Educatief

Driestar Educatief en Museum Gouda hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Onderdeel hiervan is dat studenten rondleidingen verzorgen bij specifieke tentoonstellingen.

Beide organisaties werkten al langer samen, dit is nu officieel bekrachtigd in een partnership. Driestar Educatief vindt het belangrijk om in de stad present te zijn en een actieve rol te vervullen. In het partnerschip komt dit tot uiting door studenten rondleidingen te laten verzorgen in Museum Gouda. Daarnaast bezoeken pabo-studenten met kinderen het museum, om kinderen op die manier te laten kennismaken met musea en kunst.

Kees Ritmeester, manager van de pabo van Driestar Educatief, is positief over de samenwerking. “Voor onze studenten biedt het museum een mooie leerervaring. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat onze studenten gratis toegang hebben tot het museum.” Ook Museum Gouda is erg blij met deze samenwerking. Educatief medewerker Marleen van Lanen: “Het is erg goed dat de pabo-studenten hun cultureel erfgoed beter leren kennen en het daarbij ook nog eens overbrengen aan de jongere generatie”.

  • Ondertekening partnercontract

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Vanaf 17 februari in Museum Gouda: Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda! https://t.co/R3my65lpdb

RT @Teszelszky: #Another #archive chest for @onslies w. nice paper notes, c.1499, coll. @MuseumGouda #yayarchives https://t.co/j82mAfJGl8

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!