Willem Hesseling schildert in Gasthuiskapel

Vanaf 13 januari is kunstenaar Willem Hesseling te gast in Museum Gouda. Hij zal regelmatig aan het werk zijn in de Gasthuiskapel om te schilderen op groot doek. Hij schildert het proces, het ontstaan van leven dat vrijkomt uit de begrenzing. Geen voorop uitgezette compositie, geen voorop gekozen vorm, maar alleen een gecreëerde grens op het doek is zijn uitgangspunt. Wat er in het museum gaat plaatsvinden en hoelang dit gaat duren is onbekend en ook voor Hesseling een verrassing. Bezoekers zijn welkom om vragen te stellen of opmerkingen te maken tijdens het proces.
In het huidige werk van kunstenaar Willem Hesseling speelt ontstaan van leven en grens een grote rol. In zijn ruimtelijk werk, in staal, toont hij dit door middel van een uit de hand gesneden vorm: een groeibeweging die zich bevrijdt. Ook in zijn schilderwerk zie je dit terug.
Het linnen doek met zijn eerste begrenzing is 180 x180 cm. Het werk wordt uitgevoerd in acryl.
De vorderingen van Hesseling zijn ook op de website van het museum te vinden.

• Willem Hesseling tijdens zijn eerste dag in de Gasthuiskapel

RT @omd_gouda: Wij zoeken organisatietalenten met een warm hart voor Gouds erfgoed! Je kan als comitélid een bijdrage leveren aan educatie,…

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4