20.000e bezoeker Fantin-Latour ontvangen!

Op 21 februari heeft directeur Gerard de Kleijn de 20.000e bezoeker aan de tentoonstelling Henri Fantin-Latour in Museum Gouda verwelkomd. De reacties van de bezoekers zijn hartverwarmend. Het gastenboek staat vol complimenten. Het museum scoort in de bezoekerspeilingen heel hoog: gemiddeld een 9 voor kwaliteit en sfeer. De recensies in de pers waren lovend. Er zijn sinds de opening zelfs nog drie schilderijen toegevoegd dankzij particulier initiatief. Ook het liefdesportretje dat Fantin-Latour van zijn aanstaande vrouw maakte, prijkt nu in de tentoonstelling.

Bij 20.000 bezoekers is het museum uit de kosten. En Museum Gouda zou Museum Gouda niet zijn om met de meeropbrengsten niet iets goeds te doen:

Elke bezoeker die vanaf nu de tentoonstelling bezoekt, steunt met het kopen van een ticket de aanschaf van een stilleven van Fantin-Latour: “Rozen in recht glas”. Museum Gouda wil namelijk heel graag een werk van Fantin-Latour overhouden aan de tentoonstelling.
Gerard de Kleijn: “We hebben gekozen voor Rozen in recht glas, omdat het:
• prachtig, romig en fluwelig geschilderd is; typisch een Fantin.
• een lieveling van het publiek is (van dit werk werden de meeste ansichtkaarten verkocht).
• een passende aanvulling is op onze Arntzenius collectie.”

Het schilderij is getaxeerd op 138.000 euro. Museum Gouda kan het verwerven voor een aanzienlijk lagere prijs. Hoe meer bezoekers in de maand maart, des te groter de kans op uitbreiding van het openbaar kunstbezit. Om de opbrengst in maart nog groter te maken, hebben we bij het schilderij een kist om in te doneren voor de aankoop geplaatst en worden er in de museumwinkel speciaal ansichtkaartensets en Punseliekoekjes verkocht, waarvan de opbrengst ook geheel naar de aankoop gaat.

Tot en met 30 maart 2014 zijn de schilderijen van Fantin-Latour, zijn portretten, zijn bloemen en zijn dromen, nog te zien. Help mee het openbaar kunstbezit te verrijken met een dromerig meesterwerk, dat na 30 maart tot de vaste collectie van Museum Gouda kan gaan behoren.

Op 30 maart maakt Gerard de Kleijn de uitslag bekend!

Vanaf 17 februari in Museum Gouda: Pieter Pourbus, meester-schilder uit Gouda! https://t.co/R3my65lpdb

RT @Teszelszky: #Another #archive chest for @onslies w. nice paper notes, c.1499, coll. @MuseumGouda #yayarchives https://t.co/j82mAfJGl8