Gouda Waterstad: Monument van de Maand

Gouda en water zijn door de eeuwen heen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het unieke Goudse waterstelsel van waterwegen, sluizen en bruggen is van onschatbare cultuurhistorische waarde. Niet voor niets is Gouda Waterstad in juni gekozen tot Monument van de Maand, een landelijk initiatief van de Stichting Open Monumentendag.

De zaterdagen in juni stromen over van activiteiten in Gouda. Reis mee door de rijke historie van de stad. Laat u verrassen: ga mee met de interessante water- en stadswandelingen, de rondvaarten, ontdek hoe vroeger de grachten geschuurd werden, bezoek de boeiende tentoonstellingen en monumenten.

In het weekend van 21 juni spettert het van extra feestelijkheden:
Laat u varen door de Goudse grachten voor een andere kijk op Gouda of peddel zelf in een kano door nauwe watergangen.
Moedig de teams aan van de inmiddels befaamde IJsselregatta voor drakenboten.
Geniet van de sfeervolle muziek op het drijvende podium in de Haven.
Duik in de geschiedenis van het Stadhuis, Sint Janskerk, Willem Vroesenhuis en de Museumhaven.

Noteer deze data, maak het mee!
Kijk voor het volledige programma van Gouda Waterstad op www.goudawaterstad.nl of www.monumentenstad.nl.

Op de Museumhavendagen tijdens het Gouda Waterstad festival op 21 en 22 juni 2014 organiseren Museum Gouda en de Museumhaven samen een bijzondere activiteit. Het thema van de Museumhavendagen is ‘Schippers aan de Reis’. Museum Gouda en de Museumhaven geven daar een bijzondere invulling aan, onder de titel ‘Kabels en Godsogen’. Voor dit project zoeken de musea mensen die een schipperstrui willen breien; deze zal in Museum Gouda worden tentoongesteld tijdens de Havendagen.>/b>

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg