Nieuwe partner voor Het Ruim: Veilinghuis Peerdeman

Vanaf 2014 is veilinghuis Peerdeman uit Utrecht ‘partner’ van Museum Gouda. Herman Peerdeman runt samen met Niek Montanus sinds augustus 2007 een veilinghuis in Utrecht. Met veel plezier en enthousiasme steunt Herman Peerdeman het museum. Hij ziet zijn betrokkenheid als een logische stap. De passie voor kunst en antiek is een gedeelde passie van zowel de veilinghouder als het museum.
Iedere partner van het museum sponsort een eigen zaal. Veilinghuis Peerdeman kiest voor Het Ruim, één van de mooiste zalen van het museum. Dit is de zaal waar tegenwoordig de Goudse Schuttersstukken te zien zijn. Vroeger was de ruimte gereserveerd voor de ‘nachtopvang’. Op de oranje plavuizen – die hier nog steeds liggen – werden ’s nachts zakken stro gelegd waar landlopers en bedelaars één nacht mochten slapen.
De partners (F.W. Maas Elektro Service, 3 MegaWatt, Bruynzeel filing and storage, M. Bunnik & W.J.E. Salari, Ortec, Rabobank Gouwestreek,
Driestar Educatief, Simonis & Buunk en nu ook
Veilinghuis Peerdeman) zorgen voor een brede achterban en financiële steun voor het museum. De partners krijgen hier op hun beurt betrokkenheid bij het museum voor terug. Zo organiseert het museum partnerbijeenkomsten en worden partners uitgenodigd bij openingen en lezingen.
Museum Gouda is erg blij met de steun van Veilinghuis Peerdeman!

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…