Entree Achter de Kerk gereed

Met de nieuwe entree Achter de kerk is de gefaseerde verbouwing van Museum Gouda gereed gekomen. De verbouwing werd financieel mogelijk gemaakt door een gift van het Gouds bedrijfsleven, verzameld in het Gouds Catharina Gilde en door een grote gift dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Achtereenvolgens werden vernieuwd:
• Entree Oosthaven en Museumwinkel. De entree Oosthaven geeft rechtstreeks toegang tot de monumentale Gasthuiskapel, waar de 16e eeuwse altaarstukken van Museum Gouda staan opgesteld. Met deze entree is Museum Gouda beter toegankelijk geworden voor bezoekers die slecht ter been zijn. Aan de kant van de Oosthaven is tevens de Museumwinkel gerestyled.
• Open depot Plateel. Op de bovenverdieping van Museum Gouda zijn permanent twee open depots met Gouds Plateel in gebruik genomen. Hier is plaats voor 7.000 stukken plateel.
• Schatkamer en Filmzaal. In een voormalige middeleeuwse ziekenzaal van Museum Gouda is een reusachtig open depot gebouwd. Hier worden ruim 3.000 objecten uit de geschiedenis van Gouda opgeslagen. Dit open depot is voor bezoekers toegankelijk. Tevens is een intieme filmzaal gebouwd, waar permanent films draaien over de collectie of de actuele tentoonstelling.
• Entree Achter de kerk en foyer. Museum Gouda ligt ingeklemd tussen kerk en haven in de oude binnenstad. Zowel aan de kerkzijde als aan de havenzijde is nu een publieksvriendelijke, volwaardige entree.

Bureau Plot uit Amsterdam ontwierp de beide entrees en de Schatkamer, zodat er één geheel uitgestraald wordt. De eerste reacties van bezoekers zijn positief. Het plan “museum Gouda: Gastvrij” is hiermee uitgevoerd.

RT @omd_gouda: Wij zoeken organisatietalenten met een warm hart voor Gouds erfgoed! Je kan als comitélid een bijdrage leveren aan educatie,…

Gisteren werd het gerestaureerde kamerscherm onthuld, waarop het interieur te zien is van de krijgsraadkamer van he… https://t.co/kopi9b4vf4