Museum Gouda doet mee aan Groene Hart Museumroute

Vooruitlopend op de Museummaand is speciaal voor de Maand van het
Groene Hart een museumroute samengesteld langs een flink aantal kleine en grotere musea. Natuurlijk doen bekende musea als Museum Gouda en het Zilvermuseum in Schoonhoven mee. Maar ook het “Touwmuseum” te Oudewater en het “Boomkwekerij-museum” in Boskoop doen mee aan deze bijzondere route.

Er zijn ook kleinere exposities onder de deelnemers. Bijvoorbeeld boerderijmuseum “Ontdek de Boerennatuur” in Kockengen waar Koos Segers zijn passie voor tractoren, rijtuigen en historische boerengereedschappen laat zien. Een rondje over het erf kan altijd, en ook daar blijkt Koos verzamelaar te zijn van Oudhollandse koeien- en kippenrassen. Het “Kaasmuseum” in Bodegraven vertelt de historie van boerenkaas en museum de “Bommelzolder” in Zoeterwoude brengt een ode aan stripheld Olivier B. Bommel.

Op de website groenehart.nl/maand staat een kaartje met adressen, openingstijden en websites van alle musea die meedoen. Een ieder kan zo een eigen route langs verschillende musea samenstellen. Ontdek het mooie culturele Groene Hart. De route vind u hier.


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @AnitaEngbers: Op dit moment is er in @MuseumGouda een prachtige tentoonstelling van de rond 1500 in Brugge werkzame schilder Pieter Pou…

RT @RaymondAarsman1: Museum Gouda werkt mee op 2 april tijdens het Paasontbijt op de Markt van #Gouda. #Pasen @MuseumGouda https://t.co/rce…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!