Start Erasmusjaar 2016 tijdens Zotte Zaterdag

Op verzoek van Museum Gouda heeft beeldhouwer Tom Claassen een enorme ezel van gietstaal gemaakt. Het beeld wordt onthuld op zotte zaterdag, 17 oktober 2015.

De ezel herinnert aan de reizen die Erasmus 500 jaar geleden door Europa maakte. Erasmus had geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij trok te paard of met een ezel van herberg naar herberg, van klooster naar klooster, van vriend naar vriend. Zijn viervoeter was zijn trouwste metgezel.
Gerard de Kleijn: “Ik zie veel overeenkomsten in karakter tussen Erasmus en zijn ezel. Ook een ezel is koppig en trouw. Eigenzinnig en toch ook bescheiden. Dat was Erasmus ook. Het fijne van het ezelbeeld van Tom Claassen is, dat kinderen er rustig op kunnen spelen. Dat speelse, dat is ook iets van Erasmus.”

Beeldhouwer Tom Claassen woont en werkt afwisselend in Breda en Denemarken. Zijn grote beelden zijn meestal van hout, ijzer, beton of rubber. Zijn werk is in diverse musea en in de openbare ruimte in heel Nederland te zien. Het meest bekend bij automobilisten zijn de Olifanten in Almere en bij wereldreizigers zijn Zittende mensen op Schiphol.

Gerard de Kleijn zal het beeld op 17 oktober onthullen, in aanwezigheid van de kunstenaar.

  • Ezel van kunstenaar Tom Claassen

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Er zijn nog kaarten voor de lezing van Josephina de Fouw vanavond om 20.00 uur (met excl. avondopenstelling tentoon… https://t.co/yMNaA8fSq9

RT @gouda_nieuws: Museum #Gouda In Museum #Gouda komt de geschiedenis van #Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!