Kinderburgemeester ontvangt eerste exemplaar van kinderboek over Erasmus

Op donderdag 14 januari reikte Erasmus op basisschool ’t Palet het eerste exemplaar van het kinderboek over zijn eigen leven uit aan kinderburgemeester Julie-Anne Conradi en haar klas.
In het kinderboek ‘Tikkie terug, de tijdreis van Bas’ maken kinderen kennis met de beroemde Erasmus. In het verhaal raakt hoofdpersoon Bas tot zijn stomme verbazing in gesprek met het standbeeld van Erasmus in het Willem Vroesenpark. De bronzen Erasmus is verontwaardigd als Bas niet weet wie hij is. Daarom neemt Erasmus hem mee naar 1475, de tijd dat hijzelf als kind in Gouda woonde. Maar dan gaat er iets mis… Zal Bas ooit weer naar zijn eigen tijd terugkeren?
Museum Gouda biedt het boek, dankzij financiële steun van Gemeente Gouda, gratis aan alle leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van Goudse basisscholen aan. Het boek is geschreven en geïllustreerd door Marleen van Lanen.

  • Ook de rest van de klas kreeg het boek.
  • de kinderburgemeester met het boek

Links


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

Er zijn nog kaarten voor de lezing van Josephina de Fouw vanavond om 20.00 uur (met excl. avondopenstelling tentoon… https://t.co/yMNaA8fSq9

RT @gouda_nieuws: Museum #Gouda In Museum #Gouda komt de geschiedenis van #Gouda tot leven met eeuwenoude altaarstukken die de beeldenstorm…

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!