Erasmuskamer geopend

De voorzitter van het Gouds Erasmus Genootschap, Wil Arts, opent op 11 augustus de Erasmuskamer in Museum Gouda.
Direct in het oog vallend is de grote zilveren penning die Erasmus heeft laten maken. Op de penning is de god Terminus afgebeeld, met de lijfspreuk van Erasmus :
Ik wijk voor niemand.
Erasmus gebruikte deze penning als relatiegeschenk voor vorsten en kardinalen.
Aan de wanden van de Erasmuskamer hangen portretten van Erasmus, uitgevoerd door de hedendaagse kunstenaars Neel Korteweg en Emo Verkerk en de Goudse kunstenaars Gerrit Kloens en Ruben van Veen.
De boekenkast van professor Hans Trapman met 450 boeken van en over Erasmus maakt het geheel compleet.
In de kamer zijn twee korte films te zien. Een film over de restauratie van het Erasmus medaillon. En een film over de oudejaarstoespraak van Willem van Oranje, waarin hij Erasmus citeert.
Middenin de Erasmuskamer staat een leestafel met o.a. de verzamelde brieven van Erasmus.
Ter gelegenheid van de opening van de Erasmuskamer geeft museum Gouda een nieuwe brochure uit over de diverse hoedanigheden van Erasmus: ‘Ik ben een wereldburger’.
De brochure is geschreven door Gerard de Kleijn.

• Wil Arts

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…