Herfstvakantie activiteit Rabobank Kidsweek

Met het Erasmusjaar 2016 nog in volle gang, organiseert Museum Gouda diverse activiteiten op de Goudse Zotte Zaterdag, 15 oktober 2016.

Om 13.30 uur leest Marleen van Lanen voor uit haar boek ‘Tikkie terug, de tijdreis van Bas’. In het door haar geschreven en geïllustreerde kinderboek maken kinderen (en hun ouders) op speelse wijze kennis met de beroemde Erasmus.

Vanaf 14.00 uur kunnen kinderen en volwassenen - vanaf 8 jaar - meedoen met het levensgrote Erasmusganzenbordspel: de kinderen zijn zelf de pionnen!

Om 15.30 uur tenslotte, is er weer een voorleessessie ‘Tikkie terug, de tijdreis van Bas’.

Verder is het mogelijk om verkleed als Erasmus op de foto te gaan bij de selfieopstelling ‘Ik ben Erasmus’. Deze activiteiten vinden plaats in het Ruim van Museum Gouda.

Als de kinderen het Erasmusganzenbordspel doen kunnen de (groot)ouders meedoen aan de rondleiding voor volwassenen: ‘Erasmus en het humanisme’. Deze rondleiding behandelt diverse collectiestukken die met Erasmus te maken hebben. Voor deze rondleiding – die om 14.00 uur start - moet men inschrijven via rondleidingen@museumgouda.nl. Voor de rondleiding geldt een toeslag van € 3.

Het museum is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De entreekosten zijn € 9, met Museumkaart gratis. Kinderen vanaf 5 jaar betalen € 3.

RT @Unaniem: #MuseumSelfieDay @MuseumGouda best bijzonder dacht ik zo https://t.co/6jovfwV5Eg

RT @GO_Gouda: Al aangemeld voor de eerste culturele businessborrel C4 bij de Goudse Schouwburg 25 januari om 17.00 uur ? U kunt zich aanmel…