Kinderen

Terug naar Plan uw bezoek

Op ontdekkingstocht

Kostengratis
Leeftijdvanaf 8 jaar
Duurca. 60 minuten

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen op ontdekkingstocht in Museum Gouda. Vraag bij de kassa naar de Rode Koffer. Met de opdrachten uit deze koffer ontdekken kinderen op actieve wijze de collectie. Waarom hangt er een krokodil in de apotheek van het museum? En waarom is de Sint Jan helemaal ingestort op de grote stadsmaquette? De goede antwoorden vormen samen een codewoord waarmee je wordt toegelaten tot de club van Museum Gouda Helden!

In de vakantie

Elke vakantie worden er in Museum Gouda speciale vakantieactiviteiten georganiseerd. Van workshops tot speciale rondleidingen en wedstrijden.

Kijk in de agenda voor de activiteiten in de volgende vakantie.

MuseumJeugdUniversiteit

Kosten€ 15
Leeftijd8 t/m 12 jaar
Wanneer3 zondagen van 11-12u

Vanaf 9 juni 2018 starten de inschrijvingen voor de najaarsreeks van de MuseumJeugdUniversiteit voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In deze reeks ontdek je opnieuw spannende verhalen uit de geschiedenis van Gouda. Zo ontmoet je de stadsarcheoloog, een archivaris en een echte 17e eeuwse chirurgijn. Op drie zondagen hoor, zie en beleef je dingen die je nog niet wist over de stad! De reeks start op 9 september 2018. De kosten voor de hele reeks bedragen 15,00 Euro. Kijk voor meer informatie over de colleges en voor inschrijven op www.museumjeugduniversiteit.nl