Kinderen

Tot en met 1 oktober kunnen kinderen lekker aan de slag in de tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda met het gratis Terug in de tijd-speurboekje. Vraag ernaar bij de entree van de tentoonstelling in de Sint-Janskerk. Gedurende de tentoonstelling worden er regelmatig familierondleidingen georganiseerd. Laat je bijvoorbeeld rondleiden door Claes de timmerman of doe mee met de speciale rondleidingen bij de cartons en ontdek ze van super dichtbij. Kijk op www.beleefhetwondervangouda.nl voor de actuele agenda en tickets.

Kinderen t/m 17 jaar hebben GRATIS toegang!

Beleef het Wonder met het speurboekje

Kom naar de tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda en vraag bij de entree in de Sint-Janskerk naar het speciale speurboekje! Met opdrachten én een audiotour ga jij kris kras door de Sint-Jan en Museum Gouda. Hier ontdek je waar de uitspraak rijke stinkerd vandaan komt en welke dieren je vroeger zomaar in de kerk kon tegenkomen. Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Familierondleidingen tijdens Beleef het Wonder van Gouda

Tijdens de tentoonstelling Beleef het Wonder van Gouda worden er regelmatig familierondleidingen georganiseerd. Laat je bijvoorbeeld rondleiden door middeleeuwer Claes de timmerman en beleef met hem de Sint-Janskerk in het jaar 1570. Of schrijf je in voor een interactieve rondleiding langs de cartons, de ontwerptekening van de beroemde Goudse glazen. Kijk op Beleef het wonder van Gouda — Activiteiten voor de agenda en tickets.

Vlieg als een vogel boven de stad!

Neem een kijkje bij de levensgrote maquette van Gouda in het jaar 1562. Met behulp van interactieve schermen vlieg je als een vogel boven de huizen en kom je van alles te weten over de stad van toen.

MuseumJeugdUniversiteit

Wil je in het najaar meedoen met een nieuwe reeks colleges? Houd dan onze website of de website www.museumjeugduniversiteit.nl in de gaten om je in te schrijven zodra dit mogelijk is.

Word Museuminspecteur!

Ken je de museuminspecteurs al? Als museuminspecteur bepaalt jouw kind zelf wat hij of zij van ons museum vindt. Is er genoeg te doen voor kinderen? Kun je de wc makkelijk vinden? Stuur jouw inspectie in en maak kans op een VIP-dag met je familie, Museumkidskaart of T-shirt.

Doe mee via www.museumkids.nl