Kinderen

Er is van alles te doen in ons museum, voor volwassenen én voor kinderen. Schilder bijvoorbeeld je eigen Hoge Lucht in ons Atelier, maak je eigen mini-museum met Mara, of kom in de zomervakantie langs voor een andere toffe workshop.

En... kinderen tot en met 17 jaar hebben altijd GRATIS toegang!

Bekijk het actuele aanbod hieronder of op deze pagina.

Minimuseumtour met Mara

Wanneerdagelijks tijdens openingstijden
Kostengratis
Duurcirca 45 minuten
Leeftijdvanaf 8 jaar

Ga je mee met Mara op ontdekkingstocht? Met een tablet verken je het museum, komen voorwerpen tot leven en maak je je eigen mini-museum. Heb je alle opdrachten uitgevoerd? Dan is je mini-museum compleet en mag je bij de kassa een verrassing ophalen!

Hoge Luchten Atelier

Wanneerdagelijks t/m 17 september 2023
Kostengratis voor museumbezoekers
Leeftijdalle leeftijden, ook volwassenen
Duurzolang je zelf wil

De allermooiste hoge lucht creëer je zelf in Museum Gouda! Laat je inspireren door onze tentoonstelling Hoge Luchten en stap in de schoenen van de kunstenaar. In ons atelier staat alles wat je nodig hebt voor je eigen hoge lucht-kunstwerk.

Schilder de meest creatieve wolken, knip en plak een doorschijnende regenboog, laat je getekende zon ondergaan of verzin iets anders creatiefs. Kies jij voor de Tiendewegspoort in Gouda of ga je liever los op een wolkendek boven het Amsterdamse stadsgezicht van Isaac Oudewater? Als het werk klaar is, neem je het mee. Of je laat het (als een echte kunstenaar) hangen in het museum zodat het dient ter inspiratie voor de volgende bezoekers.

Fotografeer je werk, share het op social media en tag @museumgouda. Dan verrassen wij onze volgers met jouw kunstwerk!

Vlieg als een vogel boven de stad!

Neem een kijkje bij de levensgrote maquette van Gouda in het jaar 1562. Met behulp van interactieve schermen vlieg je als een vogel boven de huizen en kom je van alles te weten over de stad van toen.

Word Museuminspecteur!

Ken je de museuminspecteurs al? Als museuminspecteur bepaalt jouw kind zelf wat hij of zij van ons museum vindt. Is er genoeg te doen voor kinderen? Kun je de wc makkelijk vinden? Stuur jouw inspectie in en maak kans op leuke prijzen.

Doe mee via www.museumkids.nl.

Huis van Sinterklaas 2023

Wanneer18 november t/m 5 december 2023
Kostenvolgt
Leeftijd3 t/m 7 jaar
Duurcirca 60 minuten

Heb je het al gehoord? Sinterklaas logeert ook dit jaar weer in het museum! Kom je bij hem op bezoek? Vanaf 18 november kunnen kinderen en hun volwassen begeleiders weer meedoen aan het feestelijke familieprogramma in het Huis van Sinterklaas.

In november 2023 volgt meer informatie over dit interactieve familieprogramma!