Kinderen

Er is van alles voor jou te doen in ons museum. Maak bijvoorbeeld je eigen mini-museum met Mara, kom in de vakantie langs voor een toffe workshop of breng een bezoekje aan Sint tijdens het Huis van Sinterklaas! Boek tickets en bekijk het actuele aanbod via de agenda.

Kinderen t/m 17 jaar hebben GRATIS toegang!

Minimuseumtour met Mara

Kostengratis
Leeftijdvanaf 8 jaar
Duurcirca 45 minuten

Ga je mee met Mara op ontdekkingstocht? Met een tablet verken je het museum, komen voorwerpen tot leven en maak je je eigen mini-museum. Heb je alle opdrachten uitgevoerd? Dan is je mini-museum compleet en mag je bij de kassa een verrassing ophalen!

Huis van Sinterklaas

Kosten€6
Leeftijd3 t/m 7 jaar
Duurcirca 60 minuten

Letterbakkers zijn in opdracht van Sinterklaas druk bezig om voor ieder kind in Gouda een chocoladeletter te maken. Maar oh-oh, ze zijn bovenop een zak net gemaakte letters gaan zitten, allemaal kapot! Nu weten ze niet meer welke letters ze moeten maken! Kun jij helpen? Volg een gezellige opdrachtenroute door het museum, maak een mooi versierde, eigen letter en schuif bij Sinterklaas aan in zijn fijne zitkamer.

Je kunt hier je bezoek reserveren én betalen.

Vlieg als een vogel boven de stad!

Neem een kijkje bij de levensgrote maquette van Gouda in het jaar 1562. Met behulp van interactieve schermen vlieg je als een vogel boven de huizen en kom je van alles te weten over de stad van toen.

MuseumJeugdUniversiteit

Wil je in het meedoen met een nieuwe reeks colleges? Houd dan onze website of de website www.museumjeugduniversiteit.nl in de gaten om je in te schrijven zodra dit mogelijk is.

Word Museuminspecteur!

Ken je de museuminspecteurs al? Als museuminspecteur bepaalt jouw kind zelf wat hij of zij van ons museum vindt. Is er genoeg te doen voor kinderen? Kun je de wc makkelijk vinden? Stuur jouw inspectie in en maak kans op leuke prijzen.

Doe mee via www.museumkids.nl