Kinderen

Er is van alles te doen in ons museum, voor volwassenen én voor kinderen. Maak je eigen mini-museum met onze tablet tour, ga creatief aan de slag in het atelier of kom speuren in Koninklijke Kunst.

En... kinderen tot en met 17 jaar hebben altijd GRATIS toegang!

Bekijk het actuele aanbod hieronder of op deze pagina.

Koninklijk Speuren

Wanneerdagelijks tijdens openingsuren
Kostengratis

Haal bij de kassa jouw gratis koninklijke speurkast. Kun jij de kroonluchter vinden? En zie jij op welk schilderij de molen thuishoort? Ga samen op onderzoek uit naar details in de kast, waar zijn die terug te vinden in de kunstwerken op zaal? Per ruimte vind je in de kast ook een vraag om samen door te praten over wat je ziet.

Minimuseumtour met Mara

Wanneerdagelijks tijdens openingstijden
Kostengratis
Duurcirca 45 minuten
Leeftijdvanaf 8 jaar

Ga je mee met Mara op ontdekkingstocht? Met een tablet verken je het museum, komen voorwerpen tot leven en maak je je eigen mini-museum. Heb je alle opdrachten uitgevoerd? Dan is je mini-museum compleet en mag je bij de kassa een verrassing ophalen!

Vlieg als een vogel boven de stad!

Neem een kijkje bij de levensgrote maquette van Gouda in het jaar 1562. Met behulp van interactieve schermen vlieg je als een vogel boven de huizen en kom je van alles te weten over de stad van toen.

Word Museuminspecteur!

Ken je de museuminspecteurs al? Als museuminspecteur bepaalt jouw kind zelf wat hij of zij van ons museum vindt. Is er genoeg te doen voor kinderen? Kun je de wc makkelijk vinden? Stuur jouw inspectie in en maak kans op leuke prijzen.

Doe mee via www.museumkids.nl.

Maak je eigen koninklijke kunstwerkje

Wanneervanaf 6 december
Kostengratis

Kunstenaarsvereniging Pulchri gaf een kast vol kunst cadeau aan koningin Wilhelmina en haar kersverse echtgenoot. Wij vullen een nieuwe editie van deze kast. Waarmee? Met de mooiste schilderijtjes die je in ons atelier kan komen maken. Ga aan de slag met aquarelpotloden en waterstiften en creëer je eigen koninklijke kunstwerk.

Fotografeer je werk, share het op social media en tag @museumgouda. Dan verrassen wij onze volgers met jouw kunstwerk!