Kinderen

Ga samen met schutter Hendrick op pad en ontdek aan de hand van filmpjes en opdrachten op je mobieltje het museum op een actieve manier! Ontmoet de rijke bierbrouwer Dirck van Reynegom en ontdek waarom de kolossale Sint-Janskerk in puin ligt...

Kinderen t/m 17 jaar hebben GRATIS toegang!

In de zomervakantie

Neem deze zomervakantie een duik in Koele Wateren in Museum Gouda!
Ontdek de woeste waterpartijen op schilderijen uit het Rijksmuseum, doe de Koele Speurtocht of ga op pad met de speciale kinderaudiotour. Elke week zijn er leuke workshops gegeven door kunstdocenten van Cultuurhuis Garenspinnerij. Van onderwatergeluiden componeren tot waterplanten met een 3D-pen maken. Onder begeleiding van échte kunstenaars maak jij jouw eigen kunstwerk. Doe je mee?

De kosten bedragen 2,50 per kind. Het vooraf reserveren van een ticket is noodzakelijk.

Familietour met schutter Hendrick

Kosten gratis
Leeftijdvanaf ongeveer 7 jaar
Duurcirca 45 minuten

Je kunt nu in Museum Gouda een spiksplinternieuwe familietour doen op je mobiel! Schutter Hendrick neemt je mee op pad en aan de hand van filmpjes en opdrachten ontdekken jullie samen het museum op een actieve manier.

Hoe werkt het?

  • Download de gratis app TourtoDo.
  • In het museum ontvang je de tourcode of laad de tour thuis alvast met de code 938837 zodat je in het museum meteen aan de slag kunt!*
  • Scan de QR-codes die je onderweg in het museum tegen komt voor alle filmpjes en opdrachten.
  • Aan het einde van de tour neem je een leuk aandenken mee naar huis!

*(Het laden van de tour duurt circa 1,5 minuut, sluit tussendoor niet af. We adviseren om hiervoor je wifi te gebruiken)

Koele Kidstour én Koele Speurtocht

Bij de tentoonstelling Koele Wateren is een gratis audiotour voor kinderen met een verhalenverteller, liedjes en diverse kijkopdrachten. Daarnaast is ook een leuke speurtocht. Lukt het jou om in iedere zaal het goede schilderij te vinden? Misschien kun je zelfs de juiste letter opschrijven en zo het woord ontdekken dat verstopt is!
Oplossing gevonden? Dan wacht er een leuk aandenken in de museumwinkel. Zo wordt een bezoek aan Museum Gouda pas écht cool...

MuseumJeugdUniversiteit

Voor wie8 t/m 12 jaar

De MuseumJeugdUniversiteit organiseert bijzondere kindercolleges. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de collectie en tentoonstellingen. Ook in Museum Gouda

Rondom onze tentoonstelling Koele Wateren organiseert de MuseumJeugdUniversiteit vier colleges die Coole Wateren heet. Hierin kom je van alles te weten over Gouda en water: toen, nu en in de toekomst!

Alles over de MuseumJeugdUniversiteit lees je op hun eigen website .

Word Museuminspecteur!

Ken je de museuminspecteurs al? Als museuminspecteur bepaalt jouw kind zelf wat hij of zij van ons museum vindt. Is er genoeg te doen voor kinderen? Kun je de wc makkelijk vinden? Stuur jouw inspectie in en maak kans op een VIP-dag met je familie, Museumkidskaart of T-shirt.

Doe mee via www.museumkids.nl