Kinderen

Terug naar Plan uw bezoek

Op ontdekkingstocht

Kostengratis
Leeftijdvanaf 8 jaar
Duurca. 60 minuten

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen op ontdekkingstocht in Museum Gouda. Vraag bij de kassa naar de Rode Koffer. Met de opdrachten uit deze koffer ontdekken kinderen op actieve wijze de collectie. Waarom hangt er een krokodil in de apotheek van het museum? En waarom is de Sint Jan helemaal ingestort op de grote stadsmaquette? De goede antwoorden vormen samen een codewoord waarmee je wordt toegelaten tot de club van Museum Gouda Helden!

In de vakantie

Elke vakantie worden er in Museum Gouda speciale vakantieactiviteiten georganiseerd. Van workshops tot speciale rondleidingen en wedstrijden.

Kijk in de agenda voor de activiteiten in de volgende vakantie.

MuseumJeugdUniversiteit

Kosten€ 20
Leeftijd8 t/m 12 jaar
Wanneer4 zondagen van 11 - 12 uur

Je kunt je weer inschrijven voor de MuseumJeugdUniversiteit! Op zondag 10 februari starten we met het eerste college. In deze collegereeks gaan we het hebben over verschillende Goudse beroepen. Beroepen die eigenlijk niet meer bestaan: Wat deed een Goudse schutter de hele dag en hoe werd je plateelschilder? Werden er echt Goudse kleipijpen in de jungle duizenden kilometers van hier gevonden en wat doet een chirurgijn als je last hebt van tandworm? Op vier zondagen hoor, zie en beleef je dingen die je nog niet wist. De kosten voor de hele reeks bedragen 20,00 Euro. Kijk voor meer informatie over de colleges en voor inschrijven op www.museumjeugduniversiteit.nl