MuseumJeugdUniversiteit: Coole Wateren (college 4)

10 oktober 2021
Kosten€ 20,00 voor 4 lessen
Tijdvanaf 09.45 uur
Voor wie?8 t/m 12 jaar

De MuseumJeugdUniversiteit organiseert bijzondere kindercolleges. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de collectie en tentoonstellingen. Ook in Museum Gouda!

Museum Gouda laat in Koele Wateren coole schilderijen zien met het thema 'water'. De colleges ‘Coole Wateren’ van de Museum Jeugd Universiteit gaan dan ook over water. Grijp je kans en verdiep je in Gouda en het water: toen, nu en in de toekomst. Ontdek alles over de tentoonstelling Koele Wateren. Stel je vragen aan de wetenschapper die scheepswrakken van oude schepen onderzoekt. Natuurlijk gaat het ook over de toekomst: staat Gouda in het jaar 2200 ècht onder water? En waarom is de plastic soep in onze oceanen niet zo lekker?

College 4: Scheepswrakken op de zeebodem, wat moeten we ermee?
In dit college ontdek je alle geheimen achter scheepswrakken, schepen die vaak lang geleden zijn vergaan. Martijn Manders werkt bij de overheid en is onderzoeker aan de Universiteit van Leiden. Hij weet alles van scheepswrakken, vooral van oude schepen. Hoe vind je een scheepswrak? Hoe kom je er? Wat vind je in die wrakken en wat vertelt dat ons? Hij springt met jou in het diepe op zoek naar het antwoord wat we nu met al die wrakken op de bodem van de zee moeten. Zijn ze belangrijk? Of misschien wel helemaal niet? We duiken dus de koele wateren in en gaan op onderzoek uit op de bodem van de zee, soms wel honderden meters diep. Zo ontdekken we geheimen die heel lang voor iedereen verborgen zijn geweest. Duik je mee?